- Sputnik Србија, 1920
ЕКОНОМИЈА
Спутњик Економија прати најновије вести, анализе и извештаје из Русије, региона и света.

Вучевић: Долазак „Мерцедеса“ у Србију најбоља позивница за стотине других компанија

CC0 / Слика генерисана вештачком интелигенцијом / Мерцедес
Мерцедес - Sputnik Србија, 1920, 20.07.2024
Пратите нас
Премијер Милош Вучевић изјавио је данас да се састао с генералним директором „Мерцедеса“ а да долазак те компаније у Србију значи да је наша земља сигурна политички и економски и да је то најбоља позивница за стотине других компанија да дођу у Србију.
„И данас, то је рекао генерални директор (Ола Келенијус) нема ниједног модела аутомобила да нема неколико делова који су произведени у Србији. Ту је Континентал, Бош. Питајмо наше колеге Мађаре, шта је значило када је њима „мерцедес“ дошао. Као што мислим да треба да развијамо програм нуклеарне енергије. Ту шансу нису пропустили Мађари, Хрвати, Бугари, Словенци“, рекао је Вучевић за ТВ Пинк.
Вучевић је, коментаришући састанак са пољопривредницима, коме је присуствовала и председница Скупштине Србије Ане Брнабић, казао да мисли да је постигнут начелни договор.
Он је додао да ће у понедељак видети колико ће удружења прихватити, додајући да је пољопривредницима изнео предлоге шта влада може да им гарантује и да све преко тога не може.
„Могу да кажем, 2021. године субвенција по хектару за семе је била 4.000 динара. Ми данас преговарамо и наша понуда је да буде 35.000. Што се тиче сточног фонда, оно на чему председник инсистира, на постојећих 40.000 по грлу, спремни смо да дамо 60.000 динара по јуници, али од 12 до 24 месеца старости и мора да остане три године у том газдинству. Желимо да развијамо сточни фонд, а не да неко добије екстра подстицај за трговину, а не за повећање сточног фонда. Било је питања око увоза млека и извоза рафинисаног уља“, рекао је премијер.
Он је поручио да је увек добро да се разговара, а да блокаде не доприносе решењу.
„Ја сам показао испред Владе да желим да разговарам и да станем иза потенцијалног договора. То је наша порука пољопривредницима“, рекао је Вучевић.
Премијер је поручио и да ће комплетан систем климатизације у ГАК „Народни фронт“ бити завршен данас у 16 часова, док ће већ у подне бити потпуно климатизована два спрата.
„Желим да грађани знају да рад породилишта није био угрожен, да је оно радило пуним капацитетом, и сваког дана је било 30 порођаја. Нико није кршио закон. Влада Србије је разумела свој задатак, и у року од два дана смо завршили комплетну санацију система“, навео је Вучевић на друштвеним мрежама.
Погледајте и:
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала