- Sputnik Србија, 1920
ОИ 2024

Председник Србије уручио заставу и пожелео срећу олимпијцима: „Надамо се највећој жетви медаља“

© Sputnik / Лола ЂорђевићМаја Огњеновић
Маја Огњеновић  - Sputnik Србија, 1920, 21.07.2024
Пратите нас
Александар Вучић, председник Србије, угостио је олимпијски тим који ће у Паризу бројати рекордних 112 спортиста, и уручио је државну заставу, а олимпијцима је пожелео срећу и жетву медаља. Заставу ће на ОИ носити одбојкашица Маја Огњеновић и ватерполиста Душан Мандић.
Присутнима се прво обратио председник државе Александар Вучић.
„Надамо се највећој жетви медаља, да донесемо двоцифрени број медаља. А и да донесемо једну, две или ниједну, ми ћемо да вас волимо, бодримо, поштујемо јер знамо да сте дали све од себе за своју земљу. Једнако ће се вашем успеху радовати у Пироту, Суботици, Ваљеву, Крагујевцу, Београду, Бањалуци, Бјељини, Беранама, Пљевљима и многим другим местима. Хвала вам још једанпут на посевећном раду. Да могу да вам предам заставу слободе, заставу једног народа невеликог по броју и по територији, али великог по свом поносу, слободарској традицији и жељи за победом. Желимо вам много победа, хвала најлепше“, рекао је Вучић, после чега је предао заставу Србије „барјактарки“ Маји Огњеновић.
Капитенка „грација“ Маја Огњеновић обратила се присутнима и обећала борбу у походу на медаље.
„Уважени председниче, спортисти, уважене колеге. Огромно задовољство и част припала је Душану Мандићу и мени да будемо носиоци заставе. У оваквом олимпијском тиму који у себи садржи истинске и велике шампионе, бити предводник оваквог ОИ тима, представља част и одговорност и хвала вам на томе. Посебну захвалност у име целог олимпијског тима, дугујемо нашој држави, која нам је ове и свих претходних година омогућавала најбоље могуће услове за припреме за овако велико такмичење. Министру спорта, да се се захвалим, нашим Савезима, сви детаљи су били на највишем могућем нивоу. Надам се да се Олимпијски тим припремио најбоље могуће. Надам се да ћемо успети да надмашимо наше успехе из Токија, а надам се да ћемо на том путу имати безрезервну подршку, као што је то био случај свих ових година“, рекла је Маја Огњеновић.
Душан Мандић уручио је затим медаљу председнику Србије Александру Вучићу.
На пријему у Председништув Србије били су кошаркаши, кошаркашице, одбојкаши, одбојкашице, ватерполисти, атлетичари, рвачи...
Ватерполо  - Sputnik Србија, 1920, 21.07.2024
ОИ 2024
Познато ко брани двоструко злато Србије на Играма у Паризу
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала