- Sputnik Србија, 1920, 19.07.2021
Подкаст
Спутњик вам представља своју аудио и видео продукцију. Ауторске емисије, ексклузивни интервјуи, анализе горућих питања, репортаже…

Мухарем Баздуљ: Шта ако неко после избора каже – е сад не дамо Трампу власт! /видео/

© Sputnik / Спутњик СрбијаМаша Радовић и Мухарем Баздуљ
Маша Радовић и Мухарем Баздуљ - Sputnik Србија, 1920, 21.07.2024
Пратите нас
Оно што мислим да би био, заиста, тригер можда за неки озбиљан инцидент, а није немогуће, пошто видимо како Трампа сатанизују, је да и поред рецимо јасне и отворене његове његове побједе неко каже – ето ми не дамо власт зато што си ти овакав и онакав, каже у разговору за Спутњик Мухарем Баздуљ.
Гостујући у емисији „Маша и...“ вишеструко награђивани писац, новинар и публициста Мухарем Баздуљ открио је колико је опасна наизглед комична предизборна трка у Америци, како гледа на проглашавање Срба за геноцидан народ, које „благодети“ ће нам донети употреба родно осетљивог језика али и која су његова очекивања од српских спортиста на предстојећој Олимпијади у Паризу.
Упитан да ли су народи бивше Југославије данас корак ближе или даље помирењу, Баздуљ одговара:
„Кад се говори о помирењу ја мислим да је важно оно што се често са српске стране истиче - да се буде свјестан да помирење треба да дође изнутра без превише посредника. Да не звучим као параноик, али не треба увјек нужно тражит неко посредовање међународне заједнице, што ми се чини да се са бошњачке стране можда превише инсистира. Наравно, да се миримо ал да нам Американци или Европљани држе свјећу. Мислим да би било боље кад би постојала политичка воља и чини ми се да је, да кажем, из Београда долазила пружена рука неколико пута у задњих десетак година, која није баш увјек или обично дочекивана, искрено. Оно што је важно и што ми се ипак чини из неког мог искуства, је да је ситуација на терену боља него на нивоу високо политичких изјава“.

О емисији „Маша и ...“

„Маша и ...“је емисија портала Спутњик Србија у којој новинарка Маша Радовићу форми кратког видео-интервјуа разговара са познатим личностима из света политике, културе, спорта... Емитује се сваке друге недеље у 19.00.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала