- Sputnik Србија, 1920
ОИ 2024

Три испита за „земљу кошарке“ у два дана

© Sputnik / Лола ЂорђевићОгњен Добрић
Огњен Добрић - Sputnik Србија, 1920, 21.07.2024
Пратите нас
Кошаркаши и кошаркашице Србије одиграће у недељу мечеве против Нигерије и Јапана, док ће изабраници Светислава Пешића у понедељак одрадити још „генералку“ против Грчке, такође у „Београдској арени“.
Прве ће на паркет у недељу од 17 сати изабранице Марине Маљковић, које играју против Нигерије, док ће од 20 часова кошаркаши одмерити снаге са репрезентацијом Јапана.
Орлови су претрпели два везана пораза, прво од Аустралије, затим и од Сједињених Америчких Држава, у оквиру припрема за Олимпијске игре у Паризу у Абу Дабију, па ће сада пре својом публиком имати лепу прилику да поправе утисак и подигну форму на вишини ниво против слабијег ривала.
Само дан касније на опроштају од Србије и српске публике пред лет Орлова у Париз, изабраници Светислава Пешића састаће се са Грчком, коју предводи снажни и сјајни Јанис Адетокумбо.
Биће то, потенцијално, директан окршај двојице вансеријских кошаркаша Николе Јокића и Адетокумба, који бију битке пред америчком публиком у НБА лиги, а спектакл је загарантован.
Мечеви са Јапаном и Грчком, биће последња прилика да селектор Светислав Пешић отклони све дилеме око коначних 12 путника на Олимпијске игре у Паризу, а на то ће доста утицати и ситуација с повређеним Николом Јовићем и Дејаном Давидовцем.
Србија је пре пораза од Сједињених Америчких Држава и Аустралије, у два наврата победила Холандију „иза затворених врата“.
Подсетимо, Орлови ће на Играма у Паризу бити у групи са САД, Порториком и Јужним Суданом. Први меч Србија игра против Америкнаца 28. јула.
Карлик Џоунс - Sputnik Србија, 1920, 21.07.2024
ОИ 2024
Партизан трља руке – Американци нису имали решење за „свог сина“ /видео/
Србија и Сједињене Америчке Државе - Sputnik Србија, 1920, 21.07.2024
ОИ 2024
Американци спречили бруку против Јужног Судана – али су показали слабости /видео/
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала