Застава Србије - Sputnik Србија, 1920
СРБИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Србије

„Циљ је да Србију увуку у сукоб - да би Американци и НАТО реаговали“: Вучић о наводима из Сарајева

© Sputnik / Лола ЂорђевићПредседник Србије Александар Вучић
Председник Србије Александар Вучић - Sputnik Србија, 1920, 22.07.2024
Пратите нас
Председник Србије Александар Вучић изјавио је, поводом писања појединих портала у БиХ да Београд тврди да БиХ води (медијски) рат против Србије, да је много глупо то што раде и да желе да Србију увуку у сукоб, да би Американци и НАТО, како је рекао, реаговали против наше земље.

"Они воде хајку. Шта је њихов циљ? Не могу они да нападну Србију. Да не објашњавам, не бих желео никога да повредим, да увредим. Суштина је у нечему другом. Они хоће нас да увуку у сукоб, да би Американци и остали реаговали против нас, да би НАТО реаговао против нас. То је суштина свега. Они нас хоће по сваку цену унутра, да би се онда хвалили како су они, не знам шта, против нас урадили. У ствари, хоће да окрену Американце, Немце, Енглезе и све остале, да опет буду војно против нас и да они испадну велики победници. Целе игра је само у томе", рекао је Вучић новинарима у Крагујевцу.

Он је поручио да Србија избегава сваку врсту провокације и да се бави напретком земље, тако што гради путеве, пруге, нове фабрике, електричне аутомобиле.
Он је, на питање новинара да прокоментарише поновне нападе из Босне и Херцеговине у којима се каже да Вучић и Милорад Додик месецима воде кампању да су вехабије претња Србији, рекао да не води никакву кампању о томе, да никада није ни поменуо вехабије, барем, како је објаснио, у последње три-четири године.
Истакао је да се вехабијама не бави, већ само стварима које доприносе да Србија напредује.
"Напади такве врсте ће бити све гори, зато што они сада виде коликом брзином Србија напредује и какве се шансе и перспективе пред Србијом отварају. И зато ће та хистерија да буде све израженија и све већа. Али шта да радимо? Наше је да радимо, да не наседамо на провокацију, да чак и не одговарамо и да се боримо", рекао је он.
Погледајте и:
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала