- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

ФСБ спречио испоруке експлозива из Европе за извођење терористичких напада у Русију

© ЦОС ФСБ РФ / Уђи у базу фотографијаПрипадник ФСБ Русије
Припадник ФСБ Русије - Sputnik Србија, 1920, 22.07.2024
Пратите нас
Федерална служба безбедности Руске Федерације спречила је испоруке експлозива и електричних детонатора из Немачке и Италије за извођење терористичких напада у Русију, саопштио је ФСБ.

„ФСБ је на територији Санкт Петербурга открио и затворио канал испорука експлозива и електричних детонатора којим је требало да се изврши серија терористичких напада. Средства терора су слата у етапама у неколико пошиљки из Италије и Немачке и била сакривене у резервних делова за аутомобиле“, наводи се у тексту.

Нападачи који су припремали терористички напад су идентификовани су и приведени, а њиховим активностима руководио је заменик шефа кабинета Владимира Зеленског Роман Машовец, који се налази на потерници Русије.
Агенција истиче да је слична шема за транспорт експлозива из Европе у Русију већ била откривена на Криму у априлу 2023. године.
У циљу идентификације организатора и саучесника диверзија на територији Русије, органи безбедности су затражили информације од надлежних европских обавештајних служби. До данас, ти захтеви су остали без одговора.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала