Застава Србије - Sputnik Србија, 1920
СРБИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Србије

Ко је наследник Ескобара: Александар Касаноф - добитник награде за деловање у Украјини током Мајдана

© Sputnik / Artur Gabdrahmanov / Уђи у базу фотографијаСтејт департмент
Стејт департмент - Sputnik Србија, 1920, 22.07.2024
Пратите нас
Стејт департмент је објавио да ће нови заменик помоћника секретара у Бироу за европска и евроазијска питања уместо Габријела Ескобара бити Александар Касаноф.
Како се наводи у саопштењу, Касаноф је претходно обављао функцију помоћника бившег подсекретара за политичка питања Викторије Нуланд и вршиоца дужности подсекретара за политичка питања Џона Баса.
Касаноф је радио у Ирској, Туркменистану, Чилеу и Украјини. Добио је награду Џејмс Клемент Дан за заслуге на раду као политички саветник у америчкој амбасади у Кијеву током Мајдана и сукоба у Украјини.
Његови задаци у Вашингтону укључују функцију директора Канцеларије за глобалну политику и програме у Бироу за међународне наркотике и послове спровођења закона, заменика директора особља Извршног секретаријата („Линија“), директора Канцеларије за источноевропске послове и Заменик директора Канцеларије за питања Кавказа и регионалне конфликте.
Касаноф је завршио Национални ратни колеџ, школу за напредне међународне студије Џон Хопкинс и Хамилтон Колеџ. Говори француски, италијански, руски и шпански.
Погледајте и:
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала