- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Три подлоге – три титуле за Дијану

© AFP 2023 / DIMITAR DILKOFFДијана Шнајдер
Дијана Шнајдер - Sputnik Србија, 1920, 23.07.2024
Пратите нас
Дијана Шнајдер, млада руска тенисерка, освојила је титулу на турниру 250 серије у Будимпешти, а то је њен трећи трофеј ове сезоне и то на трећој различитој подлози.
Талентована Дијана Шнајдер полако и постепено се пробијала и стигла до најбољих 30 на свету, али како је кренула годину би могла да заврши и у самом тениском врху.
У финалу турнира у Будимпешти победила је Белорускињу Александру Саснович, а током целог турнира испустила је само један сет и то у првом колу.
Руској тенисерки било је то прво финале на ВТА турниру на шљаци не рачунајући челенџере, а уједно и прва титула на овој подлози и трећа укупно у овој сезони!
Шнајдер је постала најмлађа тенисерка са три титуле на три различите подлоге после Каролине Возњацки која је то урадила пре пуних 15 година.
Све је почело почетком фебруара када је руска тенисерка освојила титулу на Тајланду на турниру који се игра на бетону, а затим је дошла до пехара у Бад Хомборгу где се играло на трави.
Ту је била нарочито импресивна јер је редом побеђивала Анђелик Кербер, Дајану Јастремску, Паулу Бадосу, Ему Наваро и Дону Векић.
„Хет трик“ Шнајдер је потом крунисала у Будимпешти.
Светислав Пешић - Sputnik Србија, 1920, 23.07.2024
СПОРТ
Пешић одабрао 12 Орлова
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала