- Sputnik Србија, 1920
РЕГИОН
Најновије вести, анализе и занимљивости из земаља у региону

Додик: Експанзија бошњачке политичке лажи је у сталном порасту

© Sputnik / Лола ЂорђевићПредседник Републике Српске Милорад Додик
Председник Републике Српске Милорад Додик - Sputnik Србија, 1920, 23.07.2024
Пратите нас
Председник Републике Српске Милорад Додик истакао је данас да је експанзија бошњачке политичке лажи у сталном порасту, а све је, каже, кренуло са бившом министарком иностраних послова из Странке демократске акције Бисерком Турковић.
Додик је гостујући у Јутарњем програму РТРС рекао да је „СДА развила опасну структуру са бившим директором ОБА Османом Мехмедагићем, која је ишла чак до те мере да су правили спискове неподобних за ликвидације“.
„Ми и не очекујемо да ће се њихова политика променити према нама“, рекао је Додик и истакао да зна да је за бошњачку политику Република Српске неприхватљива.
„Они свако јутро устају са мржњом према Републици Српској, шта тога дана донети лоше, па тек онда их греје љубав према БиХ. Систем у БиХ је такав да ви не можете пуно да бирате и тај систем је неодржив“, навео је председник Републике Српске.
Нагласио је да странци утичу на размишљање појединих структура у Федерацији БиХ.
„Основна примања Кристијана Шмита су 24.000 евра, па одвојен живот још 8.000 евра, па не плаћате порез на плату, и све остале привилегије које има укупно изађу на 40.000 евра. Такву плату нема ни један високи званичник Европске уније“, навео је Додик и поновио да Република Српска нема ни један једини перспективни разлог да остане у БиХ.
Истакао је да Запад води хибридни рат против Српске.
„Ми смо за њих стално пред банкротом. Ако је то тачно, онда смо ми шампиони превазлажења проблема, јер никако да банкротирамо. Све је то апсолутна лаж. Ми смо најмање задужена република у окружењу. Лаж не може да буде одржива политика. Јадна је та америчка Амбасада када мора да се служи тиме“, навео је Додик и истакао да Српска у овом тренутку има највећи број запослених радника, 298.000.
Погледајте и:
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала