- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Како је играти са Јокићем – Петрушев открива за Спутњик: „Ако сте сами, сигурно ће вас наћи“ /видео/

© Sputnik / Лола ЂорђевићСрбија - Грчка
Србија - Грчка - Sputnik Србија, 1920, 23.07.2024
Пратите нас
Филип Петрушев је кошаркаш око кога се подигло много буре током претходних дана због потенцијалног повратка у Црвену звезду, али он сада има важније ствари – сарадњу са Николом Јокићем о чему је говорио за Спутњик.
Петрушев није имао сјајну сезону иза себе, покушао је да се пробије у НБА лиги и брзо одустао, вративши се у Европу.
Долазак у Олимпијакос је значио и ново прилагођавање, талентовани крилни центар је морао брзо да се снађе у новој средини, али се чини и да му је нешто мања минутажа и одговарала.
Током припрема Србије за предстојеће такмичење Петрушев се искристалисао као прва опција селектора Светислава Пешића за позицију крилог центра, како због својих игара, тако и због чињенице да је Никола Јовић, стартер на претходном Мундобаскету, имао проблеме са повредама.
Петрушев је сјајно искористио прилику, на свакој утакмици је био међу најзапаженијима у тиму, а приметно је и да се одлично уклопио са партнером на центарској позицији – најбољим кошаркашем света Николом Јокићем.
Током припрема смо видели много ситуација у којима Јокић креира прилике за Петрушева, а он их је обилато користио, и шутем за три поена и под обручем, што ће бити велика снага Србије у наредном периоду.
А, како изгледа сарађивати са Јокићем?
„Одлично, стварно. Само треба да пратите све што ради, да будете у углу или да утрчите под кош у право време. Он ће вас сигурно наћи када сте сами“, навео је Петрушев за Спутњик.
Петрушев је то демонстрирао пред београдском публиком, најпре код правовременог утрчавања где се јасно види да је темпирао прави тренутак да притрчи на додавање.
У другој ситуацији Филип се открио у углу, Јокић то воли и зна да дода лопту право у руке, мимо свих очекивања.
Једноставно, зар не?
„Једноставно, само сви читамо њега и то је то“, додао је Петрушев.
Србија је завршила припреме са две победе у Београду, против Јапана и Грчке и спремно чека наредни дуел – званичну утакмицу против Америке у недељу.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала