- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Јокићеви робини /видео/

© Sputnik / Лола ЂорђевићСрбија - Грчка
Србија - Грчка - Sputnik Србија, 1920, 23.07.2024
Пратите нас
Кошаркашка репрезентација Србије има фантастичан тим, а чини се да остале селекције посебно могу да нам завиде на позицији центра јер Никола Јокић има два маестрална саиграча на истој позицији, Николу Милутинова и Уроша Плавшића.
Србија у свом тиму има најбољег кошаркаша света Николу Јокића, али српски ас побринуо се за то да и када није на терену има достојне замене.
Годинама уназад Никола Милутинов један је од најбољих центара Европе, а увек оправда очекивања и у дресу Србије. Показао је то и током припремног периода, а посебно радује његова игра када је на паркету заједно са Јокићем.
Да могу заједно да играју показали су против Француске, а да је Милутинов достојан Јокићев заменик показао је у неколико ситуација против Грчке нарочито када је спречио Јаниса Адетокумба да поентира, баш као што то ради троструки МВП НБА лиге.
Место у тиму заслужио је и Урош Плавшић који је такође током пријатељског дуела са Грцима показао своје умеће.
Његово закуцавање је са великим одушевљењем дочекала цела Арена. Иако је јасно да ће Јокић бити тај који ће проводити више времена на терену Милутинов и Плавшић изузетно поштују саиграча и знају да га замене на прави начин када је то потребно.
Поштовање је узајамно, Јокић ову двојицу саиграча не само да цени, већ обожава када је са њима на терену је успева да их разигра и додатно мотивише, баш као што то ради у Денверу са другим саиграчима.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала