- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Бугарски Паспаљ се одрекао пара да би побегао из Америке – и приближио Филипа Звезди

© Фото : ФИБАСаша Везенков
Саша Везенков - Sputnik Србија, 1920, 23.07.2024
Пратите нас
Саша Везенков, бугарски кошаркаш, више није играч Торонта и само се чека званична објава да се враћа у Олимпијакос. Његов повратак у грчки клуб могао би да игра велику улогу у доласку Филипа Петрушева у Црвену звезду.
Није Саши Везенкову стало до шест и по милиона долара колико је могао да инкасира већ му је стало до тога да има запаженију улогу што ће у Евролиги сигурно бити случај. Прошле сезоне одиграо је 54 утакмице за Сакраменто, а просечно је бележио 5,4 поена и 2,3 скока.
После епизоде у дресу Кингса Бугарина је представио Торонто, а онда је већ тада почело да се прича о његовом повратку у Евролигу односно Олимпијакос.
Сада је званично сарадња завршена, а ускоро би требало да стигне и потврда Олимпијакоса о томе да се Везенков вратио у екипу. Бугарски кошаркаш у грчком тиму играо је у периоду од 2018. до 2023. године, а у сезони 2022/2023 био је најкориснији играч (МВП) Евролиге.
С обзиром на то да се у Олимпијакос враћа један од најбољих крилних центара у Европи јасно је да би то могло да смањи минутажу Филипу Петрушеву за ког се већ неко време говори да се враћа у Црвену звезду.
Сада је у овој ситуацији повратак српског кошаркаша међу црвено-беле још реалнија опција, али он тренутно има друге обавезе које обавља за репрезентацију Србије.
Србија - Грчка - Sputnik Србија, 1920, 23.07.2024
СПОРТ
Поздрав Србина и Грка усред Београда – како доликује /видео/
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала