Застава Србије - Sputnik Србија, 1920
СРБИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Србије

Вучић с председницом Северне Македоније о јачању односа: За Илиндан посета Прохору Пчињском

© Sputnik / Лола ЂорђевићАлександар Вучић
Александар Вучић - Sputnik Србија, 1920, 23.07.2024
Пратите нас
Председник Србије Александар Вучић разговарао је телефоном с председницом Северне Македоније Горданом Сиљановском Давковом о најважнијим питањима билатералних, а посебно економских односа, као и о месту Србије и Северне Македоније на агенди проширења Европске уније и међусобној подршци на путу ка ЕУ.
Вучић је на друштвеним мрежама пренео да му се председница Северне Маедоније захвалила на помоћи коју је Србија пружила у гашењу пожара.
„Председница Северне Македоније је захвалила на помоћи коју је Србија пружила у гашењу пожара, те сам истакао да је значај регионалне сарадње управо у томе што једни другима можемо најбоље и најбрже да помогнемо“, истакао је Вучић.
Најавио је да ће на Илиндан заједно посетити манастир Прохор Пчињски.
„Договорили смо се да на Илиндан заједно посетимо манастир Прохор Пчињски, што ће уједно бити одлична прилика за додатно учвршћивање веза између наша два народа“, нагласио је он.
Како је навео, искористио је прилику да председницу Северне Македоније позове да посети Србију, како би конкретизовали неке од планова који ће сарадњу две земље подићи на виши ниво.
Погледајте и:
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала