- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Кремљ: Одбијање Париза да руским новинарима да акредитације за Олимпијске игре може се само осудити

© Sputnik / Natalia SeliverstovaМосковски Кремљ
Московски Кремљ - Sputnik Србија, 1920, 24.07.2024
Пратите нас
Одбијање француских власти да издају руским новинарима акредитације за праћење Олимпијских игара у Паризу може се само најстрожије осудити, рекао је портпарол Кремља Дмитриј Песков.
„То се само може осудити и то жестоко“, рекао је Песков.
Према његовим речима, то само сликовити показује однос француских власти према Русима.
Подсетимо, петорици руских новинара руске медијске агенције „РИА Новости Спорт“, која чини међународну медијску групу „Русија севодња“, чији је и Спутњик део, Француска је одбила да изда акредитације за Олимпијске игре у Паризу.
Захтеви за акредитације за петорицу руских новинара, према процедури, утврђеној организационом комитетом, предати су још почетком фебруара. У недељу, 21. јула, сваки од новинара добио је писмо од организационог комитета о одбијању издавања акредитација.
Према правилима Међународног олимпијског комитета (МОК), акредитацију страним новинарима за ОИ издаје релевантан национални олимпијски комитет. Обзиром да је МОК 2023. године искључио и лишио Олимпијски комитет Русије функције националног олимпијског комитета, акредитовање руских новинара се одигравало директно преко организационог комитета ОИ 2024 у Паризу.
Организациони комитет је нагласио да не знају разлоге негативног одговора који су добили од компетентног административног органа поводом издавања акредитација руским новинарима.
Погледајте и:
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала