- Sputnik Србија, 1920, 24.01.2022
КУЛТУРА
Рубрика која прати културне феномене и догађаје, ствараоце и личности који својим делом креирају савремену културну сцену у земљи и у свету.

Наставак „Џокера“ Тода Филипса премијерно Венецијанском филмском фестивалу

© Sputnik / Ekaterina ChesnokovaЗлатни лав
Златни лав - Sputnik Србија, 1920, 24.07.2024
Пратите нас
Венецијански филмски фестивал, који ће бити одржан од 28. августа до 7. септембра, најавио је премијере филмова „Џокер 2“ Тода Филипса, „The Room Neht Door”, првог филма Педра Алмодовара на енглеском језику, биографије оперске певачице Марије Калас с Анђелином Џоли у насловној улози и многих других.
Уметнички директор Венецијанског фестивала Алберто Барбера је истакао на конференцији за новинаре, на којој је објављен списак учесника, да се са „Џокером 2“ Тод Филипс потврдио као "један од најоригиналнијих редитеља савременог америчког филма".
Холивудски филм „Џокер“ (2019), с Хоакином Финиксом у насловној улози, освојио је „Златног лава" у Венецији, а сада се за престижну фестивалску награду такмичи његов наставак „Јоker 2: Folie à Deux”, спевачицом Лејди Гагом у глумачкој подели.
У трци за „Златног лава“ је и филм "Queer" редитеља Луке Гвадањина, адаптација дела Вилијама Бароуза, у којој Данијел Крејг игра пишчевог алтер ега, а ту је и први филм на енглеском шпанског редитеља Педра Алмодовара „The Room Neht Door” са Џулијен Мор и Тилдом Свинтон у главним улогама.
Како је најављено, на програму Венецијанског филмског фестивала су и драма „The Brutalist“ Брејдија Корбета о јеврејском архитекти Ласлу Тоту који је преживео Холокауст, а игра га Ејдријен Броди и „Тhe Order“ Џастина Карцела, са Џадом Лоуом и Николасом Холтом, о белој супрематистичкој организацији из осамдесетих година.
За „Златног лава“ се такмиче и биографски филм „Марија“ о оперској певачици Марији Калас, редитеља Пабла Лараина, с Анђелином Џоли у насловној улози, и еротски трилер „Babygirl“ холандске редитељке Халине Реијн с Никол Кидман и Антонијом Бандерасом у главним улогама.
У Венецију долази и акциона комедија Џона Вотса „Wolfs“, у којој играју Џорџ Клуни и Бред Пит.
Како је најављено, Венцијански фестивал ће отворити, ван конкуренције, „Beetlejuice Beetlejuice“ редитеља Тима Бартона, наставак његове култне хорор комедије из 1988. године, а у новом филму играју Винона Рајдер, Кетрин О’Хара, Џастин Теро, Моника Белучи и други.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала