- Sputnik Србија, 1920
Специјална операција у Украјини
Све о специјалној војној операцији Русије за демилитаризацију и денацификацију Украјине.

Немачки медији: Зеленски очајнички тражи од Запада да ојача украјинску ПВО због руских бомби

© Sputnik / Ministry of Defence of the Russian Federation / Уђи у базу фотографијаНанесение точечных авиаударов ВКС России по укрытиям с бронетехникой и складам ГСМ
Нанесение точечных авиаударов ВКС России по укрытиям с бронетехникой и складам ГСМ - Sputnik Србија, 1920, 24.07.2024
Пратите нас
Шеф кијевског режима Владимир Зеленски затражио је од Запада помоћ у побољшању украјинске противваздухопловне одбране због руских клизних бомби, пише немачки лист „Франкфуртер рундшау“.

„То је један од разлога зашто су Украјина и, конкретно, Зеленски више пута, укључујући и на недавном самиту НАТО, очајнички тражили од западних земаља да ојачају ПВО земље“, пише лист.

Аутор чланка подсећа да руске авионске бомбе могу да нанесу штету у радијусу до 200 метара. Поред тога, фрагменти пројектила се распршују на удаљености већој од једног километра, наглашава се у тексту.
Претходно је руска корпорација "Ростех" саопштила да је авио-бомба од три тоне (ФАБ-3000) са универзалним модулом за планирање и корекцију „постала је још страшније оружје. Она комбинује најмоћнији убојити ефекат и високу прецизност. Сада се ради на побољшаној верзији модула, који ће значајно повећати домет употребе муниције“, истиче руска корпорација.
Масовна производња авионских бомби ФАБ-3000 покренута је у Русији у марту ове године. Након експлозије се формира се кратер пречника од око 30 метара и дубине од око 15 метара.
Ваздушно-космичке снаге Русије у зони специјалне војне операције користе авионске бомбе, опремљене универзалним модулима за планирање и корекцију. Тако су војни авиони добили могућност да изводе нападе на утврђења украјинске војске без излагања ватри противракетних система противника.
Ракете - Sputnik Србија, 1920, 21.07.2024
МУЛТИМЕДИЈА
ИНФОГРАФИКА Ноћна мора за украјинску војску: Русија повећава производњу ФАБ-3000
Погледајте још:
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала