- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Олга заказала дуел са моћном Рускињом – Лајовић надиграо Италијана

© Sputnik / Григорий Сысоев / Уђи у базу фотографијаОлга Даниловић
Олга Даниловић - Sputnik Србија, 1920, 24.07.2024
Пратите нас
Олга Даниловић, најбоља српска тенисерка, пласирала се у полуфинале турнира 250 серије у Јашију победом над Мађарицом Аном Бондар резултатом 7:5, 6: . За финале ће се борити против Мире Андрејеве, младе руске тенисерке.
После пораза на старту турнира у Будимпешти Олга Даниловић добила је прилику да се освети мађарској тенисерки и искористила је ту шансу.
У напетом првом сету српска тенисерка је прва дошла до брејка, али је противница успела да узврати. Након што су обе успеле да спасу неколико брејк лопти, упорна Олга у 12. гему одузела је противници сервис гем и тако направила први корак ка полуфиналу.
Поново је Српкиња у другом сету била сигурнија, али је Мађарица још једном успела да искористи мали пад концентрације и изједначи. Међутим, Олга је направила још два брејка и тако ставила тачку на меч.
За место у финалу мораће да прође најтежи тест јер јој следи дуел са Миром Андрејевом која је прва носитељка на турниру.
Српска тенисерка у току дана игра још једно четвртфинале и то заједно са Бондар коју је победила. Српкиња и Мађарица такмиче се у дублу, а ривалке ће им бити Моратели и Сантамариа.
На терену је био и Ласло Ђере који је у осмини финала на турниру у Кицбилу изгубио од Сејбота Вајлда резултатом 4:6, 6:3, 6:2.
Српски тенисер Душан Лајовић надиграо је Флавија Коболија у осмини-финала турнира у Умагу са 2:0 - 7:6, 7:6.
У четвртфиналу Лајовић ће играти против још једног Италијана, Лоренца Мусетија.
Никола Ђуришић - Sputnik Србија, 1920, 24.07.2024
СПОРТ
Талентовани српски кошаркаш успешно оперисан
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала