Застава Србије - Sputnik Србија, 1920
СРБИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Србије

Србин из Звечана пуштен да се брани са слободе

CC0 / Слика генерисана вештачком интелигенцијом / Судијски чекић
Судијски чекић - Sputnik Србија, 1920, 24.07.2024
Пратите нас
Србин из Звечана Срећко Софронијевић који је је ухапшен средином априла на прелазу Брњак, пуштен је да се брани са слободе, изјавио је за Танјуг његов адвокат Небојша Влајић.
''Софронијевић је данас пуштен, укинут му је притвор и браниће се са слободе. Прихваћено му је јемство које сам предложио пре месец дана, а суд је данас донео решење којим му је укинут притвор'', рекао је Влајић.
Он је истакао да се поступак против Софронијевића и даље води, али да ће он бити у свом дому и одазвати се на позив суда.
"Он може сада да се нормално креће, ради, путује, иде на посао, да буде са децом и породицом, да живи нормално", рекао је Влајић.
Србин из Звечана Срећко Софронијевић је ухапшен 13. априла на административном прелазу Брњак и са лисицама на рукама, без икаквог образложења, одведен јужно од Ибра, а у тренутку хапшења био је са супругом.
Канцеларија за КиМ саопштила је тада је да је Софронијевић претходно тешко рањен 13. октобра 2021. године од стране 'припадника Куртијеве Росу полиције која је тада упала на север Косова и Метохије како би изазвала инциденте.
Како је саопштено, Софронијевић се месецима опорављао од последица рањавања, а метак је примио 'док су припадници Росу бацили сузавац у његов комшилук, а он покушао да склони дете.
Погледајте и:
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала