- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Пешићев шоу за крај пред почетак: „Играчима нисам рекао – само кад би било воде“

© Sputnik / Лола ЂорђевићСветислав Пешић
Светислав Пешић  - Sputnik Србија, 1920, 24.07.2024
Пратите нас
Кошаркаши и кошаркашице Србије одлетели су за Француску на предстојеће такмичење, а селектор Светислав Пешић направио је шоу за крај пред домаћим новинарима, јер је симулирао ону чувену конференцију на којој је у центру пажње била вода.
И сада је вода била Каријева тема и било је мало воде, баш као и пре неколико година, када је после меча Црвене звезде коју је тренирао и Бајерн Минхена, упитао: „Има ли воде овде? Дајте донесите воде. Дајте газираних пића. Изумрећемо овде, је**те ко организује ово“, гласила је једна од Каријевих култних конференција, на коју је подсетила ова пред одлазак на предстојећи турнир.
Био је то прави мали шоу за крај, на опроштају од Србије и лету за Француску пред почетак великог турнира на ком ће наш национални тим јуришати на медаљу.
„Све остало иде као рутина нека и припрема, тако да ја мислим да овако сад изгледамо доста смирени и надам се да ће тако и да остане. Само кад би имало мало више воде овде, то би било баш пожељно, али добро, издржаћемо. Немате спонзора? Да Воју Ђорђевића позовемо, донео би торбу воде“, рекао је Пешић и изазвао осмех на лицима присутних.
Причајући о турниру који очекује Орлове, који ће бити у групи са Америком, Јужним Суданом и Порториком, Пешић је рекао.
„Већина наших играча је прошла кроз једну врло тешку сезону. Зашто тешку, зато што су мање-више сви носећи играчи у својим клубовима и од њих се највише тражи. Долази до физичког оптерећења. Тако да је овај процес припрема за турнир, за мене као тренера, ако могу тако да кажем, то нисам играчима рекао, ево сад им кажем, за мене као тренера, био најизазовнији. То су најизазовније припреме за једно такмичење у тренерској каријери. Јер, врло је тешко испланирати процес тренинга и све што је потребно да би се екипа припремила. Већина играча није дошла одморна, спремна, предстојећи турнир је посебан за све нас. Са те стране даје неку додатну мотивацију, неко додатно залагање, покушали смо да се припремимо колико је могуће“.
Реч је затим добио капитен Богдан Богдановић који је био актер турнира пре осам година у Бразилу.
„Ето, носим нека лепа сећања, нека лепа искуства. Нова прилика за нас. Пропустили смо претходни турнир пре четири године, доста играча овде није било 2016. године, мислим да смо Јока и ја били у саставу за Рио 2016, тако да смо сви узбуђени и спремни за оно што нас очекује“, истакао је Богдан.
Присутнима се кратко обратио и Никола Милутинов, снажни центар репрезентације.
„Мислим да нам је група стварно тешка, сви тимови су показали квалитет. Јужни Судан је замало победио Америку, Порторико играо одлично у квалификацијама. За Америку тне треба да причам. Сваку утакмицу морамо да будемо фокусирани, нема лаких противника да бисмо дошли до тог неког циља“, истакао је Милутинов.
Уследило је питање за селектора Светислава Пешића да ли ће бити тешко и да ли мора да смирује играче, јер је то селекторка Марина Маљковић апострофирала када су у питању кошаркашице. Да ће бити најтеже смирити их.
„Не знам у ком смислу смирити? Знате како, свако такмичење је изазовно, посебно. Не играју се сваке године ови турнири, играју се сваке четири, као што је Богдан рекао, на претходне се нисмо квалификовали. Али, ово је сигурно једна додатна мотивација за сваког од нас, за комплетну екипу, мислим да имамо довољно искусних играча који знају да контролишу емоције и имају рутину за припрему утакмице. Важно је као и на сваком такмичењу пре свега, припремати се за следећу утакмицу“, закључио је Пешић.
Кошаркаш Душан Ристић - Sputnik Србија, 1920, 23.07.2024
СПОРТ
Лоша, па добра вест за „српског орла“ – Француска је нова дестинација!
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала