- Sputnik Србија, 1920
Специјална операција у Украјини
Све о специјалној војној операцији Русије за демилитаризацију и денацификацију Украјине.
Војник са противдронским оружјем у зони специјалне војне операције - Sputnik Србија

УЖИВО Изнад Курске области оборено 12 украјинских дронова

Пратите нас
Серија експлозија у Одеси одјекнула је током ноћи, јављају медији. Системи ПВО уништили су током ноћи три украјинске беспилотне летелице изнад Белгородске области,
Садржај
Прво нова обавештењаПрво стара обавештења
22:01 24.07.2024
Изнад Курске области оборено је 12 украјинских дронова, рекао је губернатор области Алексеј Смирнов.
21:28 24.07.2024
Генерал-потпуковник Сергеј Кобилаш именован је за команданта Војно-ваздушних снага и заменика главног команданта Ваздушно-космичких снага Русије, наводи се на сајту Министарства одбране Русије.
20:53 24.07.2024
Три особе су рањене у нападу украјинског дрона на комбајне на њивама у Курској области.
20:23 24.07.2024
Украјинска војска у Донбасу је у тешкој ситуацији, наводи се у објави Генералштаба украјинске војске на друштвеним мрежама.
„Ситуација на фронту је и даље сложена и напета“, наводи се у објави.
Према наводим украјинских војника, борбе се настављају у близини Красногоровке и Константиновке на кураховском правцу.
Саветник лидера ДНР Игор Кимаковски је раније рекао да се руске снаге пробијају ка месту Јевгеновка и Новоселовки, а да се борбе воде у правцу Часовог Јара и покровском правцу.
20:17 24.07.2024
Немачка је донела одлуку да дозволи Украјини да изводи ударе немачким оружјем на области Украјине које се граниче са харковском облашћу да би се отежало Русији да гађа Харков, рекао је немачки канцелар Олаф Шолц.
„Морало је нешто да се предузме у вези са Харковом како Русија не би могла да користи границу као штит за ударе на тај град“, рекао је Шолц на традиционалној летњој прес конференцији.
19:06 24.07.2024
Погранична служба Украјине саопштила је да је привела 14-годишњег дечака који се бавио илегалним пребацивањем војно способних Украјинаца преко реке Тисе у Румунију.
Поред дечака ухапшена су четири мушкарца који су за пребацивање преко границе платили од четири до шест хиљада долара.
13:12 24.07.2024
Главно са новог брифинга Министарства одбране Русије:
▪Губици украјинске војске у зони одговорности групе „Запад“ износили и око 550 војника;
▪Руске снаге су уништиле контролни центар и складиште дронова украјинске војске;
▪Група "Југ" заузела је повољније положаје, украјинска војска је изгубио око 700 војника и две станице за електронско ратоваење;
▪Украјинске трупе су изгубиле више око 395 људи у зони одговорности групе „Центар“;
▪Група Исток, Оружаних снага Русије ,гађала је положаје две украјинске бригаде, губици: 120 украјинских војника;
▪ПВО Руске Федерације оборили су две тактичке ракете „Точка-У“ и 61 украјински дрон;
▪Група "Дњепра" ликвидирала је око 100 војника и складиште муниције украјинских војника;
▪Група „Север“ гађала је положаје пет непријатељских бригада, губици украјинских војника износили су 140 војника.
11:31 24.07.2024
Руска војска извела је напад на административну зграду у луци Измаил у Одеској области, где се налазило око 200 страних плаћеника и официра Оружаних снага Украјине, рекао је за Спутњик Сергеј Лебедев, координатор проруског покрета отпор у Николајеву.
Према речима Лебедевих доушника, рањени војници су одмах евакуисани на територију Румуније.
Осим тога, погођена је и баржа са војном техником у луци. Цивилно лучко особље је удаљено са посла, а страни држављани су ангажовани на истовару.
Према подацима подземља, руска војска је извршила низ напада на војне објекте и базе страних плаћеника у подручју Измаила.
Руска војска је напала и погон за ремонт бродова у којој су се поправљала три војна чамца. Одјекнула је снажна експлозија.
09:30 24.07.2024
Руске снаге имају два до три пута предност у војној техници, артиљерији и залихама у односу на Оружане снаге Украјине, изјавио је главнокомандујући Оружаних снага Украјине Александар Сирски.
"Непријатељ има значајну предност у трупама и ресурсима. Када је у питању технологија, однос снага је 1:2 или 1:3 у њихову корист", рекао је он у интервјуу за Гардијан.
Према речима Сирског, број тенкова у Оружаним снагама Русије се удвостручио од 2022. године, а артиљеријски системи су се утростручили. Он је истакао да Русија има супериорност у авијацији и веома јаку противваздушну одбрану, због чега украјинске трупе све више користе дронове.
Како је истакао, без мобилизације у Украјини не би било могуће успоставити неопходне резерве и бригаде. Сирски је такође позвао грађане Украјине који живе ван земље да учествују у мобилизацији, истичући да је "за нас веома важно да сви грађани Украјине испуне своју уставну дужност".
09:20 24.07.2024
Аутомобил са експлозивом експлодирао je на северу Москве, саопштила је представница Министарства унутрашњих послова Ирина Волк на свом Телеграм каналу.
Две особе су повређене.
У току је истрага.
07:19 24.07.2024
Команда Оружаних снага Украјине нашла се у тешкој ситуацији на купјанском правцу, због чега пребацују резерве у подручју насеља Кондрашовка, Петропавловка и Синковка у нади да ће зауставити руске јуришне авионе, саопштио је војни експерт Андреј Марочко.
Раније је Марочко известио да јединице Оружаних снага Украјине, покушавајући да зауставе напредовање руских војника на купјанском правцу, јачају своје позиције, а такође подижу нова утврђења и минска поља.
07:05 24.07.2024
Серија експлозија у Одеси одјекнула је током ноћи, јављају медији.
07:05 24.07.2024
Експлозије у луци Измаил, Одеска област Украјине.
07:03 24.07.2024
Идеја да ће западне земље увек и безусловно подржавати Украјину је илузија, признао је председник Одбора Врховне раде за економски развој Дмитриј Наталуха.
07:03 24.07.2024
Системи ПВО уништили су током ноћи три украјинске беспилотне летелице изнад Белгородске области, саопштило је руско Министарство одбране.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала