- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Москва чека Алексу! /видео/

© Sputnik / Лола ЂорђевићАлекса Аврамовић
Алекса Аврамовић - Sputnik Србија, 1920, 25.07.2024
Пратите нас
Алекса Аврамовић, кошаркашки репрезентативац Србије, неће више наступати за Партизан, објавио је клуб, а истовремено га је као ново појачање промовисао московски ЦСКА.
Стеван Мићић  - Sputnik Србија, 1920, 25.07.2024
ОИ 2024
За Србију ће се борити шест асова
Аврамовић се у Партизану потпуно афирмисао и постао стандардан репрезентативац Србије.
„После три сезоне, наш Алекса ће наставити каријеру у другом клубу. Играч ког краси невероватна енергија, једноставно непоновљива личност, остаће упамћен по многим сјајним утакмицама и анегдотама које смо заједно прошли током последње три сезоне. Алекса, твој КК Партизан ти жели пуно среће и доброг здравља у наставку каријере“, наведено је.
Саопштењем се обратио и Аврамовић.
„Драги Партизановци, била је велика част и задовољство борити се за црно-беле боје. Након три године успона и падова могу рећи да је ово био прелеп период за мене и да га не бих мењао. Хвала навијачима на безрезервној подршци током ових година, а посебно деци због које и радимо све што радимо. Борио сам се да дам свој максимум за све вас и да покушам да оправдам ваша очекивања! Проживео сам неке од најлепших момената у каријери играјући за Партизан и увек ћу их се радо сећати. Хвала свим људима из клуба, људима из организације, пријатељима клуба, лекарима, физиотерапеутима и тренерима који су били уз мене и помогли ми на мом кошаркашком и животном путу. Жељко, Богдане, Ацо, Владе и Иски хвала на знању и стрпљењу. Хвала мојој породици, супрузи, пријатељима, кумовима, комшијама и саиграчима, који су безусловно били моја највећа подршка. До следећег виђења, Алекса“, навео је Аврамовић.
Уследило је и саопштење московског ЦСКА који је Аврамовића промовисао као ново појачање.
Аврамовић (29) је са Московљанима потписао двогодишњи уговор, у клуб долази после три сезоне проведене у Партизану.
Српски кошаркаш је прошле сезоне бележио 10,2 поена, 1,8 скокова и 1,8 асистенција на 24 утакмице у Евролиги.
У дресу репрезентације Србије је освојио сребрну медаљу на Светском првенству 2023. године. Аврамовић је тад имао учинак од 9,9 поена, 1,3 скока и 1,9 асистенција.
Аврамовић је каријеру почео у Борцу из Чачка, затим је наступао за Варезе, Уникаху и Естудијантес.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала