- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Асад изненада стигао у Кремљ

© Sputnik / Mikhail Tereschenko/Pool / Уђи у базу фотографијаПрезидент Сирии Башар Асад во время возложения цветов к Могиле Неизвестного Солдата в Москве
Президент Сирии Башар Асад во время возложения цветов к Могиле Неизвестного Солдата в Москве - Sputnik Србија, 1920, 25.07.2024
Пратите нас
Руски председник Владимир Путин састао се у Кремљу са сиријским лидером Башаром Асадом.
Руски председник Владимир Путин предложио је сиријском колеги да разговарају о ситуацији у региону, која има тенденцију погоршања, истакавши да се то односи и на Сирију.
„Веома ме занима ваше мишљење о томе како се ситуација у региону развија, нажалост, то се односи директно на Сирију", рекао је он.
Према речима Асада, Руска Федерација и Сирија прошле су кроз тешка искушења током протеклих деценија.
„Данашња посета се поклапа са годишњицом успостављања дипломатских односа између наших земаља (80 година), наше земље су прошле кроз веома тешка искушења. Наравно, ове деценије су биле сведоци сложених процеса трансформације у нашим земљама“, рекао је Асад на састанку са Путином у Кремљу.
Асад последњи пут боравио у Москви пре годину дана – у марту 2023. године.
Медијска пажња усмерена је на могући састанак Асада и турског лидера Реџепа Ердогана, који би, како је саопштено, могао да се одржи у Москви у августу. Кремљ је саопштио да је Русија, као и друге земље, заинтересована за унапређење односа Турске и Сирије.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала