- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Клуб који је „угасио“ Звезду прогласио банкрот и прешао међу аматере

© Sputnik / Лола ЂорђевићФудбалске лопте
Фудбалске лопте - Sputnik Србија, 1920, 25.07.2024
Пратите нас
Фудбалски клуб Бордо, који је шест пута био првак Француске, доживео је да због финансијских проблема буде избачен у трећу лигу, да би убрзо прогласио и банкрот што изискује прелазак међу аматере.
Бордо је у Србији постао омражен међу навијачима Црвене звезде, када је црвено-беле, избацио из уласка у групну фазу Лиге Европе касним голом Гуфрана због пенала који је скривио голман Бобан Бајковић, после грешке Николе Максимовића.
Звезда је била надомак уласка у европско такмичење, да би у самом финишу остала без истог.
Непуних 12 година касније Бордо је доживео невероватну судбину и прешао је из професионалног у аматерски клуб.
Проблеми „жирондинаца“ почели су доласком короне 2020. године, када су клуб напустили амерички власници. То се експресно одразило на резултате бившег шампиона Лиге 1, који је почео полако, али сигурно да „тоне“.
Након што је прекомандован у трећи ранг такмичења, Бордо је могао да задржи статус професионалног клуба, али како нема решења на видику, одлучено је да постане аматерски клуб.
„Не чекајући рочиште пред Привредним судом у Француској, који би требало да донесе одлуку о проглашењу стечаја, Бордо је донео одлуку да се одрекне статуса професионалног клуба који је имао још од давне 1937. године“, наведено је у француским медијима.
Бордо више нема право да користи свој тренинг центар, остао је без фудбалера и јасно је да следе изузетно тешки дани пред славним француским клубом који је био „џелат“ Црвене звезде 2012. године.
Фудбалска лопта - Sputnik Србија, 1920, 25.07.2024
СПОРТ
Скандал и протеривање – због „шпијунаже“
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала