- Sputnik Србија, 1920
СВЕТ
Најновије вести из света

Хеј Џо, отпуштен си“! Трамп оценио као „јако лошe“ обраћење Бајдена

© Tanjug / Ap/Julia NikhinsonДоналд Трамп
Доналд Трамп - Sputnik Србија, 1920, 25.07.2024
Пратите нас
Републикански председнички кандидат, бивши председник САД Доналд Трамп саопштио је да је прво обраћање председника Џоа Бајдена нацији након што је одлучио да одустане од трке за нови мандат, било ''једва разумљиво'' и ''јако лоше''.
''Говор поквареног Џоа Бајдена у Овалној канцеларији био је једва разумљив и јако лош'', оценио је Трамп на мрежи „Истина“.
У објави на друштвеним мрежама, републиканац је додао да су ''покварени Џо'' и ''лажљива Камала (Харис)'' срамота за Америку.
Док се Бајден обраћао нацији, међу онима који су гледали био је и Трамп, који је гледао Бајденово десетоминутно обраћање из свог авиона за кампању док је напуштао Северну Каролину после митинга. Према првим фотографијама, Трамп је са пажњом слушао обраћање, наводе медији.
Трампов саветник Крис Ласивита је међутим, накнадно на платформу Икс поставио другачију слику на којој се види како се бивши председник окренуо у страну и како не гледа како Бајден говори.
„У Трамповом авиону. Хеј Џо, отпуштен си!”, написао је Ласивита.
Председник САД Џо Бајден обратио се нацији први пут након што је одустао од трке за реизбор, подржао своју потпредседницу Камалу Харис и истакао да ''препушта штафету'' млађим генерацијама јер сматра да је то најбољи начин да уједини америчке грађане.
''Одлучио сам да је најбољи начин да предам штафету новој генерацији. То је најбољи начин да ујединимо нашу нацију'', поручио је он.
Бајден је напоменуо да поштује институцију председника, али да више воли своју земљу, као и да сматра да је одбрана ''угрожене'' демократије важнија од било које функције, преноси Глас Америке.
Истакао је да је Камала Харис искусна, јака и способна и да је ''невероватан'' партнер и лидер.
Погледајте и:
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала