- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Капитен Србије за Спутњик: Ма, ми увек идемо на злато!

© AFP 2023 / ANGELA WEISSНикола Јакшић
Никола Јакшић - Sputnik Србија, 1920, 25.07.2024
Пратите нас
Када се у Србији каже ватерполо, то значи – злато. Да ли ће тако бити и на највећој светској спортској смотри тешко је рећи, али капитен Делфина Никола Јакшић за Спутњик истиче да ће он и његови саиграчи циљати највиши степеник постоља. Јер, навика је чудо!
Сам Јакшић има две златне медаље (Рио де Жанеиро 2016. и Токио 2021), а поред тога и гомилу других најсјајнијих одличја, издвојићемо светско из Казања 2015. године, те два европска прва места.
Када су ватерполисти у питању, некако се злато увек поставља као жеља и циљ.
„Ето, мислим да си и сам одговорио. Ма, нема шта, увек идемо на највиши циљ. Идемо и тежимо ка томе да освојимо и треће олимпијско злато у низу“, јасан је капитен у разговору за Спутњик.
На Играма ће Србија играти у Групи Б са Аустралијом, Шпанијом, Француском, Мађарском и Јапаном. У групи А су Хрватска, Италија, Румунија, Грчка, САД и Црна Гора.
„Мислим да је боља група по нас него она друга. Не могу да кажем лакша, али боља свакако. Надам се да ћемо искористити прилику. Најбитније је четвртфинале. Свакако, ко год да ти буде противник, биће тешко. Не могу ни тамо никога да издвојим од екипа, да кажем да бих волео да се са њима састанемо. Само да прво дођемо до четвртфинала“, каже Јакшић.
Четвртфинала су знала да нас муче претходних година на бројним такмичењима...
„Јесте. Тако се наместило. Што се тиче припрема, тренинга и екипе мислим да ћемо успети то сада да превазиђемо. Изгледа ми добро екипа, како играмо, тренирамо. Мислим да ће све бити добро. Све је до нас и до нашег менталног склопа. Физички ћемо бити сасвим спремни“, објашњава Јакшић.
Свака медаља је успех? Или није?

„Увек је свака медаља успех. Али, ми бисмо највише волели злато. Тежимо ка томе. Најбоље би било да будемо први, наравно. Ту су и Мађари, Шпанци, Грци, Италијани, Хрвати. Нема јасног фаворита. Екипе су уједначене, посебан је доживљај, игра се на четири године, представља већу драж. Посебно је такмичење, издвојени смо у том селу. Играчи који нису играли до сада ће то доживети када одемо тамо. Не може се то описати речима док се не дође тамо“, додаје капитен Делфина.

Пре ова два златау Рију и Токију, ранијих година, дешавало се да наши Делфини добро играју на светским и европским првенствима, па да онда одиграју слабије на највећој спортској смотри.
Знао је Никола на шта циљамо, па нас је прекинуо...

„Хоћеш да ми кажеш да ако смо сада играли лошије на светским и европским можемо да заблистамо на највећој спортској смотри? Дај Боже! Злато би надоместило лошије резултате, све претходно би пало у воду, то што се нису узимале медаље. Сви смо максимално фоксурирани на то. Желимо то највише. Већина зависи од нас.Верујем уекипу и све нас, да ће све бити како треба“, капитенски закључује Јакшић разговор за Спутњик.

Можда ватерполисти не иду на највећи турнир са доминацијом какву су показивали претходних година, али, ако постоји нека селекција у коју нација има поверења, то су сигурно ватерполисти.
Тони Крос - Sputnik Србија, 1920, 06.07.2024
ЕУРО 2024
Дошло време за растанак и „немогућу мисију“ – крај за фудбалске великане
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала