- Sputnik Србија, 1920, 24.01.2022
КУЛТУРА
Рубрика која прати културне феномене и догађаје, ствараоце и личности који својим делом креирају савремену културну сцену у земљи и у свету.

„Музичко путовање за уморне од сунца“ 26. јула у „Гварнеријусу“

© Фото : Спутњику уступио ГварнеријусРуски кларинетиста Леонид Јанишен
Руски кларинетиста Леонид Јанишен - Sputnik Србија, 1920, 25.07.2024
Пратите нас
Концерт „Музичко путовање за уморне од сунца“, на којем ће наступити истакнути руски уметници, кларинетиста Леонид Јанишен и пијанисткиња Наталија Јанишен, биће одржан 26. јула у Установи културе „Гварнеријус“ у Београду.
Руски уметници ће извести програм који обухвата дела од класике до џеза, међу којима су композиције Баха, Шниткеа, Пјацоле, Дезмонда, Хачатурјана, Гудмана и других, саопштено је из „Гварнеријуса“.
Кларинетиста Леонид Јанишен је солиста Симфонијског оркестра Карелске државне филхармоније, победник бројних међународних такмичења и заслужни уметник Републике Карелије.
Редовни је Петрозаводског државног конзерваторијума „А. К. Глазунов”. Дипломирао је, магистрирао и докторирао на Санктпетербушком државном конзерваторијуму „Н. А. Римски-Корсаков”, у класи професора Анатолија Павловича Баранцева.
Као солиста Симфонијског оркестра Карелске државне филхармоније (први кларинетиста, концертмајстор) наступао је у Немачкој, Шпанији, Италији, Кини, Норвешкој, Пољској, Финској, Француској, Шведској, Швајцарској и другим земљама.
Пијанисткиња Наталиа Јанишена дипломирала је на Санктпетербушком државном конзерваторијуму „Н. А. Римски-Корсаков”, а магистарске студије завршила у класи професора Рувима Ароновича Островског.
Солиста је и корепетитор, као и аутор и водитељ музичких пројеката у Карелској државној филхармонији у Петрозаводску у Русији.
Учествује као члан жирија у раду националних и међународних жирија на бројним музичким такмичењима.
Руководилац је музичко-образовног пројекта за децу, аутор сценарија и музичких бајки (Дечија филхармонија „Музика за децу у Србији”).
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала