- Sputnik Србија, 1920
Специјална операција у Украјини
Све о специјалној војној операцији Русије за демилитаризацију и денацификацију Украјине.

Небензја: Западни инструктори у Украјини ─ легитимна мета за руску војску

© Sputnik / Stanislav Krasilnikov / Уђи у базу фотографијаПаљба из ракетног система "корнет" у зони специјалне војне операције
Паљба из ракетног система корнет у зони специјалне војне операције - Sputnik Србија, 1920, 25.07.2024
Пратите нас
Западни инструктори и плаћеници који се налазе у Украјини представљају легитимне мете за Русију, изјавио је руски амбасадор у УН Василиј Небензја.
„С обзиром на потпуну невољност Украјинаца да се боре и гину за западне геополитичке интересе, Сједињене Америчке Државе и њихови савезници принуђени су да се све више увлаче у сукоб, шаљући у ову земљу не само плаћенике, већ и инструкторе. Они, наравно, постају легитимне мете за Ваздушно-космичке снаге Русије. Као резултат тога, на Западу се појављује све више читуља високих официра несталих док су шетали планинама или су изненада умрли од срчаног удара“, истакао је стални представник Русије на седници Савета безбедности УН.
Небензја је подсетио да западне земље настављају да шаљу оружје Кијеву, али да постоје озбиљне сметње, између осталог и због тога што постаје тешко игнорисати чињеницу широко распрострањене корупције у Украјини при таквим испорукама.
„Они настављају да пумпају кијевски режим оружјем, иако са озбиљним проблемима и сметњама. Постаје тешко игнорисати чињеницу широко распрострањене корупције која прати ове испоруке“, оценио је Небензја.
Министарство иностраних послова Руске Федерације - Sputnik Србија, 1920, 22.05.2024
РУСИЈА
„Одговор неће бити само политички“: Русија о потенцијалном слању француских војника у Украјину
Погледајте и:
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала