- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Американац се зачудио због Новакове изјаве: „Никада не бих признао“

© AP Photo / Kirsty WigglesworthНовак Ђоковић Карлос Алкарас Вимблдон финале
Новак Ђоковић Карлос Алкарас Вимблдон финале - Sputnik Србија, 1920, 25.07.2024
Пратите нас
После пораза на Вимблдону, Новак Ђоковић, најбољи тенисер свих времена, истакао је да се не осећа да је на нивоу Карлоса Алкараса и Јаника Синера због чега је одреаговао Џими Конорс, чувени амерички тенисер.
Очекивано је било да Новак Ђоковић после пораза од Карлоса Алкараса у финалу Вимблдона, другу годину заредом, не буде превише задовољан, али је деловало да је можда и превише критиковао самог себе.
„То што сам стигао до финала Вимблдона ми даје велико самопоуздање. Али, осећам да у окршају са најбољим тенисером света тренутно, поред Јаника, нисам на том нивоу. Како бих уопште имао шансу да их победим на Гренд слему или Олимпијским играма, морам да играм далеко боље и да се исто тако и осећам. Радићу на томе, није нешто са чиме се нисам сусрео раније током каријере“, рекао је Ђоковић после тог меча.
Недавно је ту изјаву видео Џими Конорс кога су Новакове речи изненадиле.
„Човече, никада то не бих признао. То сам само ја. Изнутра бих мислио да ћу урадити све што могу да останем на врху и такмичим се са њима, насупрот да то кажем наглас“, рекао је Конорс.
Американац је потом изнеао теорију да је српски ас можда на тим речима желео да употреби обрнуту психологију.
„Увек причамо о самопоуздању и менталној страни овога, не желиш да сви улазе у меч са осећајем унапред уписаног проаза. Против Синера и Алкараса да кажеш да ниси на њиховом нивоу... Можда је то обрнута психологија. Онда ако победи може да каже: ‘Ја сам надчовек‘“, рекао је Конорс у свом подкасту.
Париз, Француска - Sputnik Србија, 1920, 24.07.2024
СПОРТ
Нови скандал у Паризу – спортистима дали мале кревете /видео/
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала