- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Право из Ђоковићеве ложе: „Новак је под притиском кад игра за Србију“

© Sputnik / Лола ЂорђевићНовак Ђоковић
Новак Ђоковић - Sputnik Србија, 1920, 25.07.2024
Пратите нас
Марко Паники, бивши кондициони тренер Новака Ђоковића сматра да је српски играч под великим притиском кад игра за своју земљу и да га то спутава да буде на максимуму.
Ђоковић је освојио рекордне 24 Грен слем титуле, нема трофеја који није подигао, али му недостаје злато на предстојећем такмичењу.
Ђоковић је у среду одрадио први тренинг на теренима Ролан Гароса и са великим амбицијама очекује почетак турнира.
“Он очекује превише од себе. Сви знамо шта је освојио, али када играш као екипа – чак и на мање важним такмичењима попут АТП купа или Јунајтед купа – он је под великим притиском. Освојио је Јунајтед куп са Србијом, али је играо лоше. Под великим је притиском и на терен излази са огромном количином стреса са којим се не носи баш најбоље“ рекао је Паники.
Најбољи тенисер свих времена има бронзану медаљу из 2008, четири године касније у мечу за треће место поражен је од Хуана Мартина Дел Потра, док је 2016. од истог ривала изгубио у првом колу.
У Токију 2021. бољи од Новак у дуелу за бронзу био је Пабло Карењо Буста.
„Сваки пут када мора да брани боје репрезентације осећа огроман притисак да мора да освоји бод и буде тај који ће Србију одвести напред. Они су врло сложан народ. Ноле је искусан тенисер, али када игра у тимским такмичењима то му је увек велики терет,” додао је Паники.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала