- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Ђоковић чека Надала већ у другом колу!

© FILIPPO MONTEFORTEНовак Ђоковић и Рафаел Надал
Новак Ђоковић и Рафаел Надал - Sputnik Србија, 1920, 25.07.2024
Пратите нас
Новак Ђоковић и Рафаел Надал, два најбоља тенисера у историји, могли би да играју један против другог у другом колу предстојећег такмичења.
Да би дошло до тениског класика, Новак у првом колу треба да савлада Аусрталијанца Метјуа Ебдена, док ће Надал одмерити снаге са Мартоном Фучовичем на старту.
Уколико прође прве две рунде према пројектованом жребу Ђоковића, који је постављен за првог носиоца, чекао би домаћи адут Артур Фис, док би у четвртфиналу ишао на осмог носиоца Стефаноса Циципаса.
„Морам да пребродим прву препреку и дам све од себе да идем што даље. Свестан сам тежине јер је доста другачији од осталих турнира попут Ролан Гароса који нам је свима познат, а поготово Надалу. С друге стране, сам осећај је другачији, представљаш Србију и додатни је притисак и одговорност али не нешто на шта нисам навикао“, истакао је Ђоковић.
Потенцијални ривал српског аса у полуфиналу могао би да буде актуелни шампион Александар Зверев.
Доњу половину жреба предводи Карлос Алкарас, који ће на старту играти против Либанца Хабиба, потенцијални ривал у четвртфиналу му је Де Минор, а у полуфиналу Данил Медведев.
Други српски представник Душан Лајовић одмериће на старту снаге са Немцем Максимилијаном Мартерером, а ако прође други ривал биће му бољи из меча Гирон (САД) – Оже Алијасим (Канада).
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала