- Sputnik Србија, 1920
Специјална операција у Украјини
Све о специјалној војној операцији Русије за демилитаризацију и денацификацију Украјине.

Председник Савеза новинара Бугарске: Чак и слепац види чему води сукоб у Украјини

© Tanjug / AP Photo/Andrii MarienkoУкрајинска војска
Украјинска војска  - Sputnik Србија, 1920, 25.07.2024
Пратите нас
Свима је јасно да наставак сукоба у Украјини води смањењу територија и становништва земље, изјавила је председник Савеза бугарских новинара Снежана Тодорова, коментаришући изјаву украјинског министра спољних послова Дмитрија Кулебе да је Кијев спреман да преговара са Москвом.
„Сматрам да чак и слепац види да сваки дан рата у Украјини води смањењу украјинске територије, и са становишта територије и са гледишта становништва“, подвукла је Тодорова за ТВ „Евроком“.
Тодорова и водитељ емисије подсетили су на изјаву бугарског председника Румена Радева о власништву над Кримом. Он је 2021. године на предизборној дебати изјавио да је „Крим тренутно руски“.

„Што се тиче тога коме Крим припада, саветовала бих људе да више читају, познају историју и то зашто се сматра да је Крим руски“, поручила је она.

Претходно, Кулеба је у разговору са министром спољних послова Кине Вангом Јијем, изјавио да је украјинска страна спремна да преговара са руском страном. Његове речи цитирала је портпарол кинеског Министарства спољних послова Мао Нинг. Истовремено, Кијев је раније увео забрану преговора на законодавном нивоу и игнорисао изјаве Москве о спремности да води дијалог.
Портпарол Кремља Дмитриј Песков навео је да Кремљ не зна шта стоји иза изјава министра спољних послова Украјине Дмитрија Кулебе о спремности Кијева да преговара са Москвом.
Портпарол Кремља Дмитриј Песков - Sputnik Србија, 1920, 24.07.2024
Специјална операција у Украјини
Кремљ: Зеленски дефинитивно изгубио легитимитет, Москва отворена за преговоре
Погледајте и:
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала