- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Путин и Лукашенко се срели у Валамском манастиру /фото, видео/

© Sputnik / Sergey Bobylev / Уђи у базу фотографијаПрезидент России Владимир Путин и президент Белоруссии Александр Лукашенко во время встречи в Минске
Президент России Владимир Путин и президент Белоруссии Александр Лукашенко во время встречи в Минске - Sputnik Србија, 1920, 25.07.2024
Пратите нас
Председници Русије и Белорусије Владимир Путин и Александар Лукашенко посетили су острво Валам на Ладошком језеру и Валамски манастир, саопштио је Телеграм канал „Пул првог“.
Како је рекао портпарол Кремља Дмитриј Песков, лидери су посетили храм посвећен Смоленској икони Богородице. Тамо су присуствовали молебну, а затим су посетили Романовски скит.
Прес-служба белоруског лидера је саопштила да је Лукашенко допутовао у радну посету Русији.
„Лидери земаља ће разговарати о актуелним питањима у развоју белоруско-руских односа, промовисању пројеката Савезне државе Русије и Белорусије, темама регионалне безбедности и међународним питањима“, навела је прес-служба.
Председници Русије и Белорусије су неколико пута посетили заједно Валамски манастир. Последњи пут су боравили на острву у јулу прошле године.
Валамски манастир је споменик руске архитектуре, који годишње посети више од 100.000 ходочасника. Манастир има своја подворја у Москви, Санкт Петербургу, Сортавалу и Приозерску. У манастиру сада живи око 200 монаха.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала