- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Руски војни бродови поново иду у посету Куби

© Sputnik / Игор Зарембо / Уђи у базу фотографијаГлавна проба за параду Балтичке флоте
Главна проба за параду Балтичке флоте - Sputnik Србија, 1920, 25.07.2024
Пратите нас
Бродови руске Балтичке флоте боравиће у луци кубанске престонице Хаване од 27. до 30. јула, саопштило је Министарство револуционарних оружаних снага Кубе.
„Између 27. и 30. јула бродови Балтичке флоте Руске Федерације стићи ће у радну посету луци Хавана, укључујући: тренажни брод 'Смољни', патролни брод 'Неустрашиви' и танкер 'Јељна'“, наводи се у саопштењу кубанског Министарства на друштвеним мрежама.
Истиче се да ће током посете чланови флоте учествовати у различитим догађајима, укључујући састанак са командантом Ратне морнарице Кубе, властима Хаване и посету знаменитостима.
Локални становници ће моћи да посете брод „Смољни“ у недељу 28. јула и понедељак 29. јула.
Одред бродова Северне флоте, предвођен фрегатом „Адмирал Горшков“, као и нуклеарна подморница „Казањ“, налазили су се у луци у Хавани од 12. до 17. јуна, а њихово присуство изазвало је велику пажњу Кубанаца и гостију Хаване, који су током три дана имали могућност да посете фрегату.
У суботу је фрегату „Адмирал Горшков“ посетио председник Кубе Мигел Дијас-Канел, који је касније на друштвеној мрежи Икс написао да је одушевљен.
Погледајте још:
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала