- Sputnik Србија, 1920
СВЕТ
Најновије вести из света

САД: Спремни смо за дијалог с Русијом, али не по цену подршке Кијеву

© SputnikСтејт департмент
Стејт департмент - Sputnik Србија, 1920, 25.07.2024
Пратите нас
Сједињене Државе су спремне да са Русијом размотре проблематику контроле наоружања, рекла је помоћник америчког државног секретара Мелори Стјуарт, коментаришући планове за размештање америчких ракета у Немачкој 2026. године.

„Што се нас тиче, наш став као владе САД огледа се у томе да смо отворени за дијалог о смањењу ризика и о контроли наоружања како са Кином, тако и са Русијом“, навела је Струјарт током тематске дискусије у једном аналитичком центру.

Она је, међутим, додала да САД немају намеру да одустану од подршке Украјини зарад обнављања дијалога са Русијом о контроли наоружања.
Она је изнела тврдњу да је Москва наводно тражила од Вашингтона да обустави подршку Кијеву ако желе да се обнови дијалог са Русијом о наоружању и смањењу стратешких ризика.
„Они кажу да морамо да се сложимо са неким захтевима, на пример да одустанемо од подршке Украјини, то нећемо радити“, рекла је Стјуарт.
Подсетимо, Пентагон је саопштио да ће САД 2026. Године почети са распоређивањем ударних система великог домета у Немалкој који превазилазе постојеће системе у Европи.
Ради се о ракетама SM-6, „томахавк“ и хиперзвучном оружју.
Русија ће војним путем одговорити на распоређивање далекометних америчких ракета у Немачкој, упозорио је заменик министра спољних послова Сергеј Рјабков.
МИП Русије - Sputnik Србија, 1920, 11.07.2024
РУСИЈА
Русија припрема војни одговор: Реаговаћемо хладнокрвно
Погледајте и:
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала