- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Срамотна реакција из Америке – и претња Пешићу

© Sputnik / Лола ЂорђевићСветислав Пешић
Светислав Пешић  - Sputnik Србија, 1920, 25.07.2024
Пратите нас
Кошаркашка репрезентација Србије ће на предстојећем такмичењу играти против САД, а селектор Светислав Пешић више пута је истицао да ће наш ривал имати најбољи тим икада, наводећи да је та екипа јача је од оне из 1992. године. Уследила је срамна реакција из Америке.
Огласио се некадашњи кошаркаш Крис Малин, члан те славне генерације у којој су Мајкл Џордан, Лери Бирд и остали великани америчке кошарке. Тадашњи тим је доминирао, а тек треба да видимо да ли ће Пешићева чета успети да заустави екипу коју Стив Кер доводи да у Паризу освоји златну медаљу и тако заврши циклус једне славне генерације.
„Он мора да се пробуди, можда да скочи у српско море или нешто слично и да се брзо пробуди... Од мене ће добити историјску лекцију“, рекао је некадашњи НБА кошаркаш Крис Малин.
Он је током НБА каријере играо за Голден Стејт и Индијану, али је највеће резултате каријере правио у дресу са државним грбом. Освајао је олимпијска злата 1984. и 1992. године,
Подсећања ради, САД су први пут послале своје најбоље кошаркаше на Олимпијске игре у Барселони 1992. године, а чланови тог тима поред Малина били су: Мајкл Џордан, Меџик Џонсон, Лери Бирд, Чарлс Баркли, Џон Стоктон, Карл Мелоун, Клајд Дрекслер, Скоти Пипен, Патрик Јуинг, Дејвид Робинсон и Кристијан Лејтнер.
Амерички састав прошетао се до златне медаље, побеђивали су противнике 50 разлике у просеку, а сматрају се најбољим саставом у историји кошарке. У финалу су победили Хрватску резултатом 117:85, али ко зна шта би се догодило да је тадашњој репрезентацији Југославије било дозвољено да се такмичи.
Такође, бројни тадашњи репрезентативци у изјавама годинама касније говорили су о томе да би СФРЈ била конкурентна Американцима, само да се држава није распала у грађанском рату.
Кошаркаш Партизана Данте Егзум - Sputnik Србија, 1920, 23.07.2024
СПОРТ
Повредио се миљеник навијача Партизана /видео/
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала