- Sputnik Србија, 1920, 26.08.2021
ДРУШТВО
Друштвене теме, занимљиве приче, репортаже, догађаји, фестивали и културна дешавања из Србије, и остатка света

Ванредна ситуација у Ариљу, Врњачка Бања и околна села остајала без струје

© Tanjug / Бранко Лукићпоследице невремена у општини Ариље
последице невремена у општини Ариље - Sputnik Србија, 1920, 25.07.2024
Пратите нас
Невреме је поново погодило ариљску општину, Врњачка Бања и околна села краћи временски период били су без електричне енергије, а напајање је прекидано у више наврата.
На седници Штаба која је одржана синоћ у Ариљу донета је одлука о проглашењу ванредне ситуације на територији целе општине. Тако је поред шест месних заједница, које су од суботе, након невремена биле обухваћене овом одлуком, јучерашњаелементарна непогода условила нову одлуку.
Дописник РТС-а известио је да је Ариље погодило невреме, па су поједини објекти попут гаража и подрума поплављени.
У Пожеги је за данас такође заказана седница Штаба. Пијавица која је протутњала кроз две месне заједнице, Горобиље и Расну, причинила је штету на неколико стамбених и помоћних објеката.
Елементарне непогоде у ове две општине причиниле су штету и на путној инфраструктури у појединим месним заједницама, посебно су страдали некатегорисани путеви.
Због падавина током поподнева накратко је обустављен саобраћај код тунела Предејане, али, како су саопштили Путеви Србије саобраћај је нормализован након повлачења воде са коловоза.
И Врњачку Бању јуче је захватио јак пљусак праћен грмљавином. На неким местима вода је текла коловозом јер атмосферска канализација није успела да прими велику количину воде за кратко време. Током невремена, Врњачка Бања и околна села краћи временски период били су без електричне енергије, а напајање је прекидано у више наврата.
Погледајте и:
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала