- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Белоусов у инспекцији Лењинградског војног округа: Најбољим војницима уручена одликовања /видео/

© Sputnik / РИА НовостиРуски војници у оклопном транспортеру БТР-82А у зони специјалне војне операције у Украјини
Руски војници у оклопном транспортеру БТР-82А у зони специјалне војне операције у Украјини - Sputnik Србија, 1920, 26.07.2024
Пратите нас
Министар одбране Русије Андреј Белоусов проверио је организацију борбене обуке на полигону у Лењинградском војном округу и разговарао је са војницима, саопштило је Министарство одбране Русије.
Белоусову је том приликом демонстрирана обука стручњака млађег командног особља, као и војника који су управо потписали уговор са Министарством одбране Русије.
„Он се упознао са практичном обуком тенковских посада, обуком за управљање дроновима, гађање из минобацача, контролу артиљеријске ватре, армијско тактичко гађање и управљање јединицама“, наводи се у саопштењу.
Руски министар одбране је уручио одликовања војницима који су се истакли током специјалне војне операције. Након тога је посебно разговарао са официрима и војницима.
Такође, у центрима за обуку војника по уговору уводе се курсеви за управљање четвороточкашима, квадовима. По речима Белоусова, такав транспорт је веома тражен за испоруку муниције и евакуацију рањеника.
Заменик министра одбране Јуну Бек Евкуров рекао је да се све обуке на полигону реализују под руководством искусних инструктора, који су учествовали у специјалној војној операцији, те да су организоване имајући у виду начине на које противник користи западно оружје.
Доналд Трамп испред Беле куће - Sputnik Србија, 1920, 25.07.2024
СВЕТ
„Руси су победили Хитлера, Наполеона": Трамп објаснио Зеленском зашто мора да се оконча сукоб
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала