- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Душан силно кренуо, па доживео „помрачење“ и дозволио Италијану да му „сервира кромпир“

© Sputnik / Лола ЂорђевићДушан Лајовић
Душан Лајовић - Sputnik Србија, 1920, 26.07.2024
Пратите нас
Српски тенисер Душан Лајовић заустављен је у четвртфиналу турнира у хрватском Умагу, од њега је после преокрета био бољи Италијан Лоренцо Мусети – 7:5, 3:6, 0:6.
Одлично је Лајовић изгледао у првом сету и успевао је да парира фаворизованом Италијану, 17. на АПТ листи, што је чак 36 позиција боље од ренкинга Србина.
Душан је сусрет отворио губитком сервиса, убрзо је Мусети стигао и до 2:0, да би у четвртом гему Лајовић „поништио“ брејк и затим се играло гем за гем, све до 12. када је српски тенисер успео се избори за брејк, уједно и сет лопту и да поново „украде“ сервис незгодном Италијану.
У наставку је Лоренцо подигао ниво игре, а Душан је почео да греши. Претрпео је два брејка у другом сету, први у трећем, а други у деветом гему, када је Италијан имао чак три брејк и сет лопте и успео је да „сломи“ Лајовића.
Испоставиће се да је то био крај у сваком смислу, с обзиром на то да Лајовић од тог тренутка више није личио на себе, што је ривал максимално искористио не препустивши му ниједан гем и „сервирајући му кромпир“ у трећем сету, за пласман у полуфинале Умага.
Тамо га чека Чех Јакуб Меншик.
Мира Андрејева - Sputnik Србија, 1920, 26.07.2024
СПОРТ
Руско чудо после победе над Српкињом: „Замислила сам да сам већ изгубила – и све се променило“
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала