- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Кадиров: Јутјуб у Русији одавно требало забранити

© Sputnik / Саид Царнаев / Уђи у базу фотографијаРамзан Кадиров
Рамзан Кадиров - Sputnik Србија, 1920, 26.07.2024
Пратите нас
Видео сервис Јутјуб требало је одавно блокирати у Русији, изјавио је новинарима чеченски лидер Рамзан Кадиров.
„Никада не посећујем Јутјуб. Нажалост, каснимо: требало је одавно затворити Јутјуб, не успорити, него блокирати. То је из разлога јер све наше канале, управо оне који штите интересе Русије (уопште), Чеченске Републике (посебно), човека, слободу говора, они одмах блокирају. А оне шејтане који доводе људе у заблуду, они подржавају, стављају на насловне стране сајтова“, оценио је Кадиров.
Он је нагласио да је због тога одавно требало блокирати Јутјуб, као и све америчке сајтове и канале.
Раније је шеф комитета Државне думе за информациону политику Александар Хинштејн изјавио да би до краја недеље брзина учитавања Јутјуба на рачунарима могла да се смањи на 40 одсто, а до краја следеће недеље на 70 одсто.
Ситуација са руским медијима на Западу последњих година постаје све тежа. Европски парламент је у новембру 2016. усвојио резолуцију у којој се наводи потреба за супротстављањем руским медијима, при чему су у документу Спутњик и РТ наведени као главне претње. Један број западних политичара, укључујући америчке сенаторе и конгресмене, као и председника Француске, оптужио је Спутњик и РТ за мешање у изборе у САД и Француској, али нису пружили никакве доказе. Руски званичници су такве изјаве назвали неоснованим.
Погледајте и:
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала