- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Осморо кајакаша се бори за Србију

© Sputnik / Лола ЂорђевићКајакаш и галеб на Дунаву
Кајакаш и галеб на Дунаву - Sputnik Србија, 1920, 26.07.2024
Пратите нас
Србија ће на предстојећем такмичењу имати чак осморо представника у кајаку. Такмичиће се у четири дисциплине, односно две мушке посаде у К2-500 и једна К4-500, а кајакашице у К4-500 и К1-500.
Кајакаши који ће представљати репрезентацију Србије су: Марко Драгосављевић, Марко Новаковић, Анђело Џомбета, Владимир Торубанов, Милица Новаковић, Анастасија Бајук, Марија Достанић и Дуња Станојев.
Марко Драгосављевић први пут иде на ову врсту такмичења, али ће уз себе имати Марка Новаковића којем је ово треће учешће.
Дебитоваће и Анђело Џомбета који је прошле године остварио најбољи резултат у каријери када је освојио треће место на Евроспким играма у дисциплини К4-500.
Искуство у тим унеће Владимир Торубанов који је 2014. године био светски првак у К2-1000.
Када је реч о дамама тим предводи Милица Новаковић, вицешампионка из 2015. године у К2-500. Први пут у тиме биће Анастазија Бајук којој је у досадашњем току каријере најбољи резултат седмо место на Светском првенству за јуниоре.
У екипи су још и Марија Достанић која такође први пут учествује на овом такмичењу, баш као и млада Дуња Станојев која је прошле године заузела треће место на Светском првенству за млађе сениоре у К2-500.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала