- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Кремљ о преговорима: Из Кијева стижу нејасни сигнали

© Sputnik / Evgeny BiyatovПоглед на московски Кремљ
Поглед на московски Кремљ - Sputnik Србија, 1920, 26.07.2024
Пратите нас
Портпарол Кремља Дмитриј Песков изјавио је за лист „Известија“ да за сада нема конкретних резултата по питању преговора са Украјином, те да није познато колико су реални сигнали из Кијева.
„Засад нема ништа конкретно у вези са преговорима. Постоје нејасни сигнали, али не знамо колико су реални. И даље је на снази забрана кијевског режима да води било какве преговоре са нама“, рекао је Песков, упитан да ли је Москва добијала неке конкретне сигнале од било којих политичких снага из Украјине који говоре да су спремни на компромис.
У међувремену, украјински министар спољних послова Дмитриј Кулеба рекао је да Кијев нико неће наговорити да води мировне преговоре, те да ће сами доносити одлуке о томе.
„Нико нас неће убедити да преговарамо, јер нас је немогуће убедити. Сами ћемо доносити све одлуке“, рекао је Кулеба након посете Кини, упитан да ли је Пекинг подстицао Кијев на преговоре.
Он тврди да западне земље, које подржавају Украјину, не покушавају да је подстакну на преговоре.
Песков је раније рекао да је Русија отворена за преговоре са Украјином, да постоје различите опције са ким се они могу водити. Истовремено, он је напоменуо да прво треба да се утврди у којој мери је Кијев спреман за дијалог, јер се тренутно „чују веома различите изјаве“.
Руско-украјински преговори - Sputnik Србија, 1920, 25.07.2024
Специјална операција у Украјини
Русија: Ако је Кијев сазрео за преговоре, нека пожури – Путинов предлог је најбоље што ће добити
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала