- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Српкиња која је покорила Европу иде по медаљу – Николај и Мартин да исправе правду

© Фото : Скриншот / Јутјуб / Šesti krug sportaЈована Арсић
Јована Арсић - Sputnik Србија, 1920, 26.07.2024
Пратите нас
Николај Пименов, Мартин Мачковић и Јована Арсић представљаће Србију на предстојећем такмичењу у веслању. После низа проблема српски веслачки тим ипак ће имати троје представника, а свима њима дају се велике шансе за освајање медаља.
Још прошле године у септембру Србија је добила представницу у веслању јер је Јована Арсић на Светском првенству заузела девето место, а онда, како је такмичење почело да се ближи ова фантастична дама почела је да бележи сјајне резултате.
Српска веслачица у дисциплини сингл скиф на Европском првенству освојила је златну медаљу и тиме најавила да ће бити велики фаворит за медаљу на предстојећем такмичењу.
Осим ње фаворити ће бити и Николај Пименов и Мартин Мачковић који су проживели праву драму како би се пласирали.
Иако су у претходном периоду бележили одличне резултате српским веслачима руковдство Веслачког савеза Србије забранило је да иду на квалификације.
Желели су да пошаљу Душана Славнића и Виктора Пивача који нису имали готово никакве шансе, али реаговала је Светска веслачка федерација која је направила преседан.
Српски двојац отишао је на квалификације и показали су да су то и заслужили. Ту трку завршили су на другом месту и тако обезбедили пут.
Осим што ће Пименов и Мачковић учествовати у дисциплини дубл скул, Николај Пименов, Рус који весла за Србију, бориће се за медаљу и у дисциплини скиф.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала