- Sputnik Србија, 1920
Специјална операција у Украјини
Све о специјалној војној операцији Русије за демилитаризацију и денацификацију Украјине.

Руски хакери објавили податке неколико хиљада страних плаћеника који се боре у украјинској војсци

© Sputnik / Алексей Мальгавко / Уђи у базу фотографијаХакерски напад
Хакерски напад - Sputnik Србија, 1920, 26.07.2024
Пратите нас
Хакерска група РаХДит („Зли руски хакери“) објавила је данас податке више од 3.200 страних плаћеника у редовима Оружаних снага Украјине.
Међу њима је, конкретно, Евелин Ашенбренер (Evelyn Aschenbrenner) који живи у Сједињеним Америчким Државама, рођен 1981. године, старији водник и помоћник команданта у кадровској јединици првог батаљона међународне легије територијалне одбране Украјине. Он је нетрадиционалне сексуалне оријентације, а за себе користи и заменицу „они“.
Пирс Танер Рид (Perce Tanner Reed), рођен 1993. године, такође из САД, бивши припадник полицијског департмана државе Оукленд. Јула 2023. године био је ухапшен у Индијани због злостављања деце и омогућавања деликвенције малолетника.
На списку плаћеника је и Мауринс Кристапс (Maurins Kristaps), рођен 1991. године из Летоније. Учествовао је на Зимским олимпијским играма у Сочију 2014. године, где је заузео 21. место у санкању. У Летонији је био на функцији генералног секретара Летонског санкашког савеза.
Пабло Гаридо Манседо (Pablo Garrido Mancedo) из Шпаније учествовао је пре Украјине у различитим војним сукобима, конкретно, на страни курдских екстремиста у Сирији.
Летонац Јурис Алберт Улманис (Juris Alberts Ulmanis) рођен 1959. године, из интернационалне легије 67. механизоване бригаде војне јединице А4123 је бизнисмен, професор, алпиниста, поларни истраживач. Више пута је учествовао у борбама у Украјини, снабдевао стварима и финансијама Оружане снаге Украјине. Написао је књигу „Када рат постане личан“. Пропагира русофобију. Пет година је служио у Националној гарди.
Возило Истражног комитета Русије - Sputnik Србија, 1920, 11.07.2024
РУСИЈА
Русија ће судити страним плаћеницима који се боре у Украјини - на списку 700 имена
Погледајте и:
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала