- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

„Алеја анђела“: Кијевски режим од 2014. године у Донбасу усмртио 304 деце /видео/

© Sputnik / Sergey Bobylev / Уђи у базу фотографијаДан сећања на децу – жртве рата у Донбасу.
Дан сећања на децу – жртве рата у Донбасу. - Sputnik Србија, 1920, 27.07.2024
Пратите нас
Од почетка године на територији Русије је услед напада украјинске војске погинуло најмање 40 деце, док су у ДНР и ЛНР од 2014. године страдала најмање 304 детета, изјавио је специјални изасланик Министарства спољних послова задужен за питања злочина кијевског режима Родион Мирошник за Спутњик.
У Доњецкој Народној Републици 27. јула се обележава Дан сећања на децу – жртве рата у Донбасу, како би се овековечило сећање на децу која су погинула у Донбасу у нападима украјинских снага.
„Кијевски злочинци су пре десет година почели са безакоњем и убијањем деце и то чине до данас. Од јануара 2024. године, услед гранатирања цивилне инфраструктуре које изводи кијевски режим, на територији Русије погинуло је најмање 40 деце, док је рањено 143 деце“, рекао је Мирошник.
Како је додао, у ЛНР и ДНР је од 2014. године, услед злочина кијевског режима, погинуло најмање 304 деце, рањено је 1.120. а преко 120.000 деце у зони око фронта ускраћено је за право на образовање и здравствену заштиту.
Мирошник је сигуран да ће сви одговорни бити кажњени.
„Они ће платити за смрт и крв сваког детета које је постало жртва украјинских монструма. Од идеолога и вођа који су позивали на убијање руске деце, до оних који су стискали окидач или дугме 'старт'“, поручио је Мирошник.
У Доњецку је, на Дан сећања на децу жртве рата у Донбасу, у небо пуштено хиљаду балона са натписом „Анђели Донбаса“.
Погледајте још:
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала