- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Крах цивилизације: Сцене са отварања ОИ у Паризу згрозиле свет

© Sputnik / Наталья Селиверстова / Уђи у базу фотографијаАјфелова кула у Паризу
Ајфелова кула у Паризу - Sputnik Србија, 1920, 27.07.2024
Пратите нас
То што се могло видети на отварању ОИ у Паризу не само да је одвратно, него је и забрањено у Русији, рекао је портпарол Кремља Дмитриј Песков. Добро је да гледаоци у Русији то нису видели, додао је он.
Према његовим речима, МОК се нашао на клизавој стази оног тренутка када је прихватио церемонију отварања ОИ са одвратним детаљима.
„Читав сценарио се мора усагласити са Међународним олимпијским комитетом. Настраности Француске Републике познате су нам одавно, али тешко је поверовати да је то прихватио МОК и то пред тако великим међународним аудиторијумом, али на жалост, то је реалност“, рекао је он за руске медије.
Портпарол Министарства спољних послова Русије Марија Захарова изјавила је да је отварање Олимпијских игара у Паризу било „тотални фијаско“.
Захарова је скренула пажњу на приказ „Тајне вечере“ са представницима ЛГТБ* заједнице (екстремистичка организација, забрањена у Русији).

„Један од главних перформанса Олимпијаде је ЛГБТ* исмевање Тајне вечере, која је за хришћане свети догађај. Апостоле су представљали трансвестити. Очигледно, у Паризу су одлучили да, пошто су олимпијски прстенови разнобојни, све могу да претворе у геј-параду“, закључила је Захарова.

По њеним речима, уочи и током самог догађаја било је неколико ствари које сведоче о фијаску самог догађаја: саобраћајни колапс који се догодио због некакве „саботаже“, гомила пацова на улицама, чињеница да су током представљања помешали репрезентације Северне и Јужне Кореје, олимпијску бакљу је носио „репер наркоман Снуп Дог“, заставу олимпијског покрета носио је коњаник Апокалипсе, а „центар града постао је гето за бескућнике који хрле на отварање Игара“.
Она је подсетила да је уочи ОИ приведен кувар руског порекла, који је оптужен за наводну шпијунажу и покушај да омете догађај.

„Питам се колико је још 'шпијуна' требало убацити да отварање Олимпијаде у Паризу прође толико неуспешно? Ово није дно. Ово је дно Сене“, закључила је Захарова на Телеграму.

Пародија трансвестита и представника ЛГБТ* заједнице на Тајну вечеру на церемонији отварања ОИ разбеснела је и америчког предузетника Илона Маска.
„Ово је било крајње непоштовање према хришћанима“, написао је Маск на друштвеној мрежи „Икс“.

„Крах цивилизације“

Мађарски премијер Виктор Орбан је рекао да је церемонија показала да Запад више нема заједничку моралну основу.
„На Западу мисле да нацоналне државе више не постоје. Као последица тога они негирају да постоји заједничка култура и морал. Нема тог морала ако сте јуче гледали отварање“, рекао је Орбан.
Према његовим речима, све више земаља у свету одбацује тзв. универзалне вредности Запада, међу којима кључно место има покрет ЛГБТ*, док Русија постаје центар према којем се окрећу они које те западне вредности не задовољавају.
Церемонија отварања ОИ у Паризу показала је крах цивилизације и хришћанске културе у Западној Европи, пише грчки портал „pronews.gr“.

„Бурну реакцију изазвало је присуство трансвестита на церемонији отварања који су се представљали као Исус Христос и његови ученици на Тајној вечери. То јасно показује потпуни крах западне цивилизације, претварање празника олимпизма и његових идеала у параду трансродних људи“, пише портал.

Посланица Европског парламента Марион Марешал, нећака једне од лидера француске странке „Национално окупљање“ Марин ле Пен, такође је изразила бес због церемоније отварања.
Она се обратила свим хришћанима света који се осећају увређеним због те „пародије на Тајну вечеру“.
„Знајте да то не говори Француска, него лева мањина, спремна на сваку провокацију“, написала је она касније на мрежи „Икс“.

Италијански новинар затражио азил у Русији

Бурно је реаговао и италијански новинар Анђело Ђулијано који је рекао да фрацуски председник Емануел Макрон понижава своју земљу.
Он је на друштвеним мрежама написао да не жели да буде део тога и да тражи уточиште у Русији.
„Живео сам у Кини 30 година, потпуно сам спреман да се преселим у Русију и са задовољством бих заменио свој италијански пасош руским. Нисам сам, ми смо тиха већина на колективном Западу која је забринута због тога како стоје ствари“, рекао је он, додајући да је потресен што ЛГБТ секта-култ преузела отварање ОИ и претворила га у циркус.
У изјави Спутњик рекао је да би волео да ради за ту медијску кућу и прихватио понуду.
Аеродром код француског града Базел-Милуз-Фрајбург
 - Sputnik Србија, 1920, 26.07.2024
СВЕТ
Нова драма у Француској: Након хаоса у железничком саобраћају - евакуисан аеродром /видео/
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала