- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Маша Јанковић за Спутњик: Мала земља, али велики тим – играње за Србију остварење највећег сна

© Фото : ФИБАКошаркашице Србије
Кошаркашице Србије - Sputnik Србија, 1920, 27.07.2024
Пратите нас
Част и привилегија је бранити боје Србије и носити тај грб. Мала је држава, али ми смо велики тим, спремни смо да погинемо на терену, рекла је Маша Јанковић, српска кошаркашица у разговору за Спутњик.
Једна је од младих узданица репрезентације и искусне саиграчице за њу имају само речи хвале. Маша Јанковић заслужено ће бити део српског тима на предстојећем такмичењу, а прве импресије открива за Спутњик.
„Част и привилегија је бранити боје Србије и носити тај грб. Мала је држава, али ми смо велики тим, спремни смо да погинемо на терену.Како се приближава, узбуђење је све веће. Почетну фазу смо у Лилу, не знам шта да осећам. Причала сам са свима, Токио је био друга прича јер није било публике, али су нам старије саиграчице причале како је било у Рију“,, истакла је српска кошаркашица на почетку разговора за Спутњик.
У групној фазисрпске кошаркашице играју против Порторика, Шпаније и Кине. Први циљ нашим девојкама је да прођу ту захтевну групу.
„Ми смо тим који је увек заједно, играмо друштвене игре, помажемо се, влада позитвна трема, али то је све нормално. Не бојимо се никога, идемо из утакмице у утакмицу, и ако се добро припремимо можемо много, али први циљ је да прођемо групу“, истакла је Јанковић.
Колико је било тешко да обезбеде место знају само оне. Окупиле су се у Бразилу где су стигле са свих страна света како би играле квалификације. Упркос свим потешкоћама успеле су да постигну шта су желеле.
„Нисмо сумњале ниједног тренутка јер смо знале да ћемо дати све од себе. С обзиром на околности, нисмо одрадиле ниједан тренинг заједно, али биле смо ту једна за другу“, рекла је српска кошаркашица.
Маша је од почетка каријере наилазила на препреке. Кошаркашица рођена 2000. године од 2019. године је носила дрес Црвене звезде, али пут је био трновит. Међутим, жеља за изласком на терен увек је побеђивала и данас је ту где јесте као важан члан репрезентације Србије.
„Било је тешко, али никада не одустајем, то ми је мото. Са 15 година сам имала удес и отворен прелом, вратила сам се после неколико месеци. Са 17 сам покидала предње укрштене лигаменте, али понављам никада не одустајем“, поручила је храбра Маша.
На почетку каријере српска кошаркашица једном приликом је као идола истакла Богдана Богдановића. Добила је прилику да га упозна, али не и да га пита шта је желела.
„Упознала сам га на припремема, причали смо, али имам нека питања која би му поставила. Једно од њих је и како је прешао из Европе у НБА, пратила сам га још када је играо у Партизану“, истакла је кошаркашица.
Маша тренутно игра за румунски Сепси, а претходно је бележила сјајне резултате у Црвеној звезди. Ипак, она најлепша успомена за 24-годишњу Српкињу је Европско првенсво на ком је са репрезентацијом освојила златну медаљу 2021. године.
„То ми је најдража успомена, увек ми је била жеља да играм за репрезентацију. Значило ми је то што сам добила прилику, то подизање пехара, постоље, химна, а онда балкон. Остварила сам свој највећи сан играјући за Србију“, рекла је Маша Јанковић за Спутњик.
Њукасл - Sputnik Србија, 1920, 20.07.2024
СПОРТ
Са Уба у Премијер лигу – Њукасл довео српског фудбалера
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала