- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Медведев: ОИ у Паризу су постале срамота, треба поново створити олимпијски покрет

© Sputnik / Ekaterina Shtukina / Уђи у базу фотографијаДмитриј Медведев
Дмитриј Медведев - Sputnik Србија, 1920, 29.07.2024
Пратите нас
Олимпијске игре у Паризу су чиста срамота, олимпијски покрет треба да се разбије и поново изгради на транспарентним спортским принципима, сматра заменик председника Савета безбедности Русије Дмитриј Медведев.
Он је додао да светске спортске организације и међународни олимпијски покрет одавно представљају бирократске, корумпиране заједнице.
Према његовим речима, спортски функционери су углавном „помпезни, важни челници међународних федерација са чашама скупог шампањца и сјајем у очима“, али заправо „безлични корумпирани функционери за којима плаче затвор“ и који су заинтересовани само за „бескрајне забаве, бацање новца, наговештаје, савезе и остале криминалне глупости“.
Оно што се тамо види је чиста срамота, оценио је он.
„А поента није у томе што су нас однекуд избацили и прогласили за светске негативце. Немам илузија – спорт је постао велики бизнис. Чини се да је дошло време да се све у тој злочиначкој организацији разбије до ђавола и организација изгради поново – на чистим, транспарентним спортским принципима. Према заветима Пјера де Кубертена. Живео МОК 2.0!“, написао је Медведев на својој страници на мрежи ВКонтакте, коментаришући Олимпијске игре које су почеле у Француској.
Вјачеслав Володин, председник Државне думе Русије - Sputnik Србија, 1920, 28.07.2024
РУСИЈА
Француска срамота: Организатори Олимпијаде понизили цео хришћански свет
Погледајте и:
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала