- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Крај! Драговић се вратио тамо где је све почело

© Sputnik / Лола ЂорђевићНемања Стевановић и Александар Драговић
Немања Стевановић и Александар Драговић - Sputnik Србија, 1920, 30.07.2024
Пратите нас
Бивши капитен Црвене звезде Александар Драговић наставиће каријеру у Аустрији из Беча, саопштио је најтрофејнији аустријски клуб.
„Искусни централни дефанзивац враћа се у Беч после 13 година боравка у иностранству и поптисао је уговор до лета 2027. годне“, наведено је на званичном сајту бечког клуба.
Драговић је три сезоне провео у Црвеној звезди са којом је освојио три дупле круне, али је практично на крају сваке сезоне било прича о томе да се врати у Аустрију и да тамо заврши каријеру.
Овога лета се то и догодило, с тим што је на почетку летњег прелазног рока било компликација због несугласица с појединим члановима Аустрије из Беча.
Драговић је осим Аустрије и Црвене звезде, играо још за Базел, Динамо Кијев, као и Бајер Леверкузен и Лестер.
Подсетимо, Драговић је почео каријеру у Аустрији из Беча и била му је жеља да ту и заврши причу, али је дошло до потреса након што је директор клуба Манеул Ортлехнер у разговору с једним новинаром на припремама репрезентације Аустрије за Европско првенство у Немачкој, поручио:
„Он је лудак! Идиот. Он је луд“, драо се спортски директор Аустрије, а видео је завршио на друштвеним мрежама и читава прича је „укочила“.
Ипак, три недеље касније Аустрија и Драговић пронашли су „заједнички језик“ и постигли су договор о потписивању трогодишњег уговора.
„Почео сам у Аустрији са шест година и играо сам у свим омладинским тимовима. Одувек ми је био сан да играм на тадашњем Хор стадиону. Ја сам прави Аустријанац, тако да ми је увек био циљ да спуштим слушалицу у Бечу. Не желим да размишљам о пензији, да размишљам тако далеко. Тренутно сам фокусиран да помогнем Аустрији сваки дан, код куће и нашим младим играчима. Знам колико је тежак посао фудбалера, желим да им покажем како да се носе у тешким ситуацијама“, рекао је Драговић.
Александар Станојевић - Sputnik Србија, 1920, 30.07.2024
СПОРТ
Станојевић пред немогућу мисију: „Да покажемо како се бори за грб Партизана“
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала