- Sputnik Србија, 1920
СВЕТ
Најновије вести из света

Мадуро изазвао Маска на борбу, милијардер прихватио

© Tanjug / AP Photo/Fernando VergaraНиколас Мадуро
Николас Мадуро - Sputnik Србија, 1920, 31.07.2024
Пратите нас
Председник Венецуеле Николас Мадуро изазвао је Илона Маска на борбу на националној телевизији након што је Маск изјавио да су председнички избори у Венецуели били намештени, а Маск је касније прихватио изазов.
Мадуро је након избора на којима је победио изјавио да је амерички предузетник и милијардер Илон Маск опседнут идејом да влада Венецуелом, а да немире у тој земљи финансирају колумбијска трговина наркотицима и власти САД.
„Говорио сам да се Венецуела суочава са националном и међународном агресијом светских сила, а сада се испоставило да је Илон Маск опседнут идејом да завлада Венецуелом и да њоме влада споља“, рекао је Мадуро, обраћајући се својим присталицама.
Маск је протеклих неколико дана више пута на мрежи Икс коментарисао ситуацији у Венецуели.
„Мадуро, одлази! Венецуеланци су одлучили да окончају комунистичку диктатуру Николаса Мадура. Подаци показују велику победу опозиције, а свет чека да признаш пораз након година социјализма, беде, декаденције и смрти“, написао је Маск у једном посту.
Мадуро је Маска назвао претњом по земљу и изазвао га на борбу на националној телевизији.
„Друштвени медији стварају виртуелну стварност, а ко контролише виртуелну стварност? Наш нови главни непријатељ, чувени Илон Маск. Хоћеш ли да се бориш? Хајде да то урадимо. Илоне Маск, ја сам спреман. Хајде да се боримо, кад год желиш“, истакао је Мадуро.
У среду је Маск на мрежи Икс одговорио на изазов, једноставно написавши: „Прихватам“.
Маск је касније написао и „Он (председник Венецуеле) ће се уплашити“.
Он је после прокоментарисао да сматра да ће борба са председником Венецуеле бити стварна, за разлику од борбе са директором корпорације „Мета“ (проглашена за екстремистичку у Русији) Марком Закербергом.
„Мадуро је крупан момак и вероватно зна како да се бори, тако да ће то бити права борба. Закерберг је мали момак, тако да би то била кратка борба. Ако он (Мадуро) победи, даћу му бесплатно путовање на Марс“, додао је Маск.
Према саопштењу изборне комисије Венецуеле, председник Николас Мадуро освојио је 51,2 одсто гласова и победио на председничким изборима одржаним у недељу.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала