- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Кремљ осудио убиство Ханијеа

© Sputnik / Natalia SeliverstovaПоглед на московски Кремљ
Поглед на московски Кремљ - Sputnik Србија, 1920, 31.07.2024
Пратите нас
Русија одлучно осуђује израелски напад у којем је погинуо лидер политичког крила ХАМАС Исмаил Ханијеа, рекао је портпарол Кремља Дмитриј Песков.
„Сматрамо да су такви напад усмерени против покушаја да се успостави мир у региону, шта више могу драстично да дестабилизују ситуацију која је ионако напета“, рекао је Песков новинарима.
Претходно је заменик министра спољних послова Русије Михаил Богданов изјавио да Москва сматра да је погибија Ханијеа апсолутно неприхватљиво политичко убиство.
„Ликвидација лидера политбироа ће се веома негативно одразити на преговоре о Појасу Газе у Дохи“, оценио је Богданов.
Према његовим речима, то ће довести до даље ескалације напетости у региону.
Заменик портпарола Министарства спољних послова Андреј Настасјин позвао је све стране које су укључење у сукоб на Блиском истоку на уздржаност.
„Поново апелујемо на све укључене стране да буду уздржане и не предузимају кораке који могу да доведу до драматичне деградације безбедносне ситуације у у региону и изазову велики оружани сукоб“, истакао је Настасјин.
Претходно је агенција Мехр, позивајући се на саопштење Корпуса чувара исламске револуције објавила да је лидер политбироа палестинског покрета Хамас Исмаил Ханије убијен приликом напада на његову резиденцију у престоници Ирана, Техерану.
Погледајте и:
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала